VESTI

HELLOWEEN premijerno izveli novu pesmu uživo

helloween-pumpkins-united-live-2018
Written by Jovan Ristić

Nemački power metal veterani HELLOWEEN otisnuli su se na drugi deo turneje „Pumpkins United“ tokom koje su se bendu pridružili članovi legendarne postave Michael Kiske i Kai Hansen. Drugi deo turneje otpočeo je 16. marta u Tokiju, a tokom koncerta bend je premijerno izveo novu stvar koja takođe nosi naziv „Pumpkins United“ uživo, a kako to zvuči možete poslušati u nastavku. Kao što je i sam Kiske primetio na kraju klipa, „očigledno je ovo prvi put da sviramo ovu pesmu“, ali pustićemo vas da procenite. Pored toga, publika u Japanu je počastvovana pesmom „March of Time“, što je prvi put da je bend u ovoj postavi izvede uživo, te smo na koncertu benda u Bugarskoj ostali uskraćeni za nju. 

helloween-sofia-reunion-live-report-2017

Nakon izuzetnog uspeha turneje, gde je bend širom Evrope prešao iz velikih klubova u arene, mnogi spekulišu da bi bend mogao da nastavi u ovoj postavi i nakon toga. Sami članovi benda ne potvrđuju, ali definitivno ne negiraju tu opciju. Kako je sam frontmen Andi Deris izjavio u intervjuu za Hardwired: „Bila bi sjajna opcija za budućnost koju ćemo rado prihvatiti ako hemija u bendu ostane sjajna kao što je sada“.

Deris ne samo da ne negira, već potpuno izvesno govori o tome kako bi budući materijal mogao da zvuči sa tri vokala: „Kao fan benda KISS nadam se da ćemo deliti dužnosti tu i tamo, ali imati i par solo pesmama i pomagati jedan drugom sa pomoćnim vokalima. Ubacili bismo sve što bi pesmu učinilo boljom.“

Ukoliko ste propustili priliku da ih vidite u Bugarskoj ili drugim okolnim zemljama, Helloween će najbliže nama nastupiti u Mađarskoj na festivalu Fezen uz bendove Mr. Big, Epica, The Prodigy, Dragonforce i druge.