KONCERTI VESTI

RASKID13 i GOATMARE & THE HELLSPADES sa gostima u Pančevu!

Written by Jovan Ristić

U subotu 10. februara u dvorani Apolo u Pančevu nastupiće četiri sjajna benda. RASKID13, GOATMARE & THE HELLSPADES uz podršku sastava Random i lokalnog sastava Superego. Povod organizovanja ovog koncerta jeste predstavljanje novih pesama i novih članova benda Raskid13, kao i promovisanje novog albuma benda Goatmare & The Hellspades pod nazivom „Decomposed“, čiju recenziju možete pročitati ovde. Iako su to razglozi zbog kojih je došlo do ideje da se ovakav koncert organizuje, glavni cilj jeste da se bendovi i publika zabave i proslave kraj depresivnog januara! Koncert počinje tačno u 21 čas, a ulaznice koštaju 200 dinara.

raskid13-goatmare-hellspades-pancevo-2018

Raskid13 je relativno mlad bend iz Pančeva, svoju muziku opisuju kao dragstor pank i tvrde da svrha njihovog postojanja  nije omalovažavanje emocija ili slamanje srca, vec isključivo humor. Iza sebe imaju objavljen EP pod nazivom „Mi imamo bend“, a na koncertu u Pančevu publici će predstaviti nove pesme i novog gitaristu. Bend postoji od 2014. godine i svojom serijom singlova i spotova promoviše optimizam i sarkazam na melodičan i šaljiv način.

Goatmare & The Hellspades je bend koji je već poznat publici u Pančevu a i šire. Svoj zvuk opisuju kao rokabili hororpank koji kombinuje melodične rifove sa mračnim i pomalo morbidnim tekstovima. Na koncertu će svirati pesme koje su publici već poznate, ali će i premijerno izvesti nekoliko numera sa svog najnovijeg albuma. Ovaj bend, vođen Slavkom Kozomorom, iza sebe ima brojne nastupe po Srbiji i regionu, i svakako publiku ne ostavlja ravnodušnom.

Random je mešoviti alternativni rok bend iz Beograda, Momci i devojke iz ovog benda iza sebe već imaju dva samostalno izdata EP-a „Smile and wave“ i „Rewind“. Njihov zvuk karakterišu snažni ženski vokal, melodični rifovi i odlična ritam sekcija. Nastupali su na mnogobrojnim festivalima u Srbiji i regionu, a od nagrada osvojili su drugo mesto na Bunt rok festivalu i prvo na Kuršumlijskoj gitarijadi.

Superego je autorski pop/rock bend iz Pančeva koji iako postoji nešto manje od godinu dana, aktivno nastupa i svojim pesmama i energijom osvaja na prvo slušanje.