3x3

3×3: Jovan Ristić, urednik i novinar Hardwired magazina

jovan-ristic-editor-hardwired-3x3
Written by Hardwired Crew

Jovan Ristić je urednik i novinar Hardwired magazina, strastveni fan muzike, marketing menadžer u firmi GameBiz Consulting i potpuno nesposobni fotograf u usponu.

jovan-ristic-editor-hardwired-3x3

Jovan Ristić, urednik i novinar Hardwired Magazina | Foto: Marko Ristić

Napotcenjeniji i najprecenjeniji bend?
Jovan: Najprecenjeniji bend je po meni svaki bend koji traži minimalno 150€ za najjeftinije mesto na koncertu. Lista potcenjenih je nažalost podugačka, ali ovom prilikom bih izdvojio The Pretty Reckless, koji po meni nažalost ne dobija dovoljno pažnje. S obzirom na kvalitet muzike koju sviraju trebalo bi da su već mnogo veći. Mada predviđam da će to uskoro biti slučaj.

Koji bi bend voleo da se okupi ponovo?
Jovan: Dva od mojih omiljenih bendova za koje nisam verovao da će se ikada ponovo okupiti, Helloween i Faith No More, su već to učinili tako da samo mogu da poručim onima koji se nadaju tome da uvek postoji šansa! Što se tiče onih koji se nisu okupili, voleo bih da dobijem priliku da čujem i vidim Mercyful Fate uživo, posebno zato što je King Diamond već u poodmaklim godinama. Od onih za koje je to manje verovatno, definitivno ABBA.

Bend koji bi voleo da čuješ uživo a još nisi imao prilike?
Jovan: Aerosmith, Avenged Sevenfold i Volbeat. Neumorni titani i prestolonaslednici. Nedavno sam gledao snimke sa aktuelne turneje benda Aerosmith, neverovatno je koliko energije još uvek ima u njima i koliko neverovatno Steven Tyler zvuči, te se nadam da ova turneja neće zapravo biti i poslednja.

jovan-ristić-katatonia-interview

Jovan Ristić i članovi benda Katatonia | Foto: Marko Ristić

Tvoj guilty pleasure? Bend ili album koji voliš a sramota te je da priznaš?
Jovan: Možda je pomalo nadmen odgovor, ali je jedini koji je iskren. Nemam guilty pleasure. Iskreno verujem da ako u nečemu uživaš ili iz toga izvlačiš neko zadovoljstvo ne treba da se stidiš, ma šta ti drugi pričali ili nametali. Ali pretpostavljam da bi odgovor na ovo mogao da bude da se ljudi najviše zgražavaju kada im kažem da slušam Sajsi i Maroon 5. I Dina Dvornika, jednom sam i za to dobio pogled popreko.

Koji je prvi album koju si kupio?
Jovan: Prvi album koji su mi kupili moji za rođendan bila je kaseta Generacija 5, kompilacija „Najjači Ostaju 1978–1994“. Nisam imao pojma o čemu se radi, ali sam bio zaljubljen u omot. Prvi album koji sam kupio sam bio je Linkin Park, album „Meteora“. Doduše bio je u pitanju pirat, ali se sećam da sam čekao u igraonici gde smo narezivali diskove ceo dan dok im napokon nije stigao original koji su mi narezali. Dobio sam i originalnu knjižicu zato što sam bio strpljiv (i verovatno dosadan).

Idealan album za opuštanje i nedeljno popodne?
Jovan: Therion, album „Deggial“. Neverovatno izdanje, sa jednom manom. Uvek zadremam kada ga slušam u celosti. Ne zato što je dosadan, već zato što me jako opušta. Morao sam da uložim puno truda da držim oči otvorene i preslušam ga od početka do kraja.

jovan-ristic-helloween-interview

Jovan Ristić i Markus Grosskopf (Helloween) | Foto: Marko Ristić

Najbolji album svih vremena?
Jovan: Definitivno drugi „Keeper of the Seven Keys“ benda Helloween. Barem meni lično. Iako je i prvi potpuno savršen, drugi deo ovog albuma iznedrio je hit za hitom i postavio temelj za power metal kao žanr. Nije mali podvig za grupu klinaca iz Hamburga koja nije ni bila svesna koliku će promenu doneti ovom žanru.

Najiritantnija muzička zvezda?
Jovan: Gene Simmons, bez oklevanja. Uvek govorim da više volim muziku benda KISS nego što prezirem njega, ali ta linija postaje sve tanja i tanja.

Klinac te pita šta je to metal ili rock, ti mu preporučuješ da sluša?
Jovan: Judas Priest, album „Painkiller”. Imam i omiljenijih albuma, ali kada mi kažeš “metal” to mi je prva asocijacija. Brzina, emocija, aranžmani, vrišteći vokali i celokupna produkcija a posebno gitare koje zvuče kao da neko trlja mač o mač. Metal!

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.