3x3

3×3: Aleksandra Prodanović, novinar Hardwired magazina

Written by Hardwired Crew

Aleksandra Prodanović je novinar Hardwired magazina, strastveni ljubitelj muzike i pisanja kao i jedan od osnivača Reach Out Serbia, zvaničnog fan kluba benda Depeche Mode.

Napotcenjeniji i najprecenjeniji bend?
Aleksandra:
 Potcenjenih bendova ima zaista mnogo ali ako bih morala da izaberem jedan, to bi bili Editors. Smatram da su izuzetni a Tom Smith je jedan od najkvalitetnijih vokala današnjice. Nasuprot njima stoje Red Hot Chilli Peppers kao najprecenjeniji bend. Nikada nisam  razumela čime su zaslužili slavu koju uživaju a nije da im nisam dala šansu.

Koji bi bend volelao da se okupi ponovo?
Aleksandra:
 Pink Floyd, definitivno. Spoj Gilmour-a, Waters-a, Mason-a i Wright-a (koji nažalost nije više među živima) je bio genijalan od samog početka. O da, i Oasis jer se nadam da će braća Gallagher konačno prestati da se prepucavaju putem medija i početi ponovo da stvaraju zajedno.

Bend koji bi volela da čuješ uživo a još nisi imala prilike?
Aleksandra: 
Queen, kad bi bilo moguće. Za mene Freddie Mercury predstavlja neprikosnovenu figuru i volela bih da sam mogla da doživim bar jedan njegov koncert.  Što se aktuelnih bendova tiče, Arctic Monkeys, Muse i Kings of Leon mi sigurno neće promaći sledećeg puta kada se ukaže prilika.

Tvoj „guilty pleasure“? Bend ili album koji voliš a sramota te je da priznaš?
Aleksandra: 
Slušam različite muzičke žanrove i delim muziku na dobru i lošu tako da se na mojoj plejlisti može naći sve od popa i funka do hard rocka i metala. Verovatno se tu može naći dosta smešnih stvari kao npr.one hit wonder bendovi iz osamdesetih kao i Duran Duran, Bon Jovi, Wham!, Pet Shop Boys ali sve dok nisam zastranila ka narodnjacima i zabavnjacima, ne vidim ništa strašno u tome.

Koji je prvi album koju si kupila?
Aleksandra: 
Linkin Park “Meteora” je bio prvi album koji sam stavila na svoju policu, i šta god danas govorili o njima, bili su prvi rock bend koji je dopreo do mene a ovaj album je imao presudni značaj za razvoj muzičkog ukusa jedne dvanaestogodišnjakinje.

Idealan album za opuštanje i nedeljno popodne?
Aleksandra: 
Moram da navedem više njih, i to su uglavnom klasici poput “Violator” Depeche Mode-a, “ (What´s the Story) Morning Glory? ” Oasis-a, “Dark Side of The Moon” Pink Floyd-a i “The Stone Roses” The Stone Roses-a kao i “Best of Bowie” David-a Bowie-a.

Najbolji album svih vremena?
Aleksandra:
 “Songs of Faith and Devotion” benda Depeche Mode. Iako postoji još albuma koji bi se mogli svrstati ovde, ovaj smatram pravim remek-delom i predstavlja zlatno doba mog omiljenog benda pa opravdano nosi ovu titulu.

Najiritantnija muzička zvezda?
Aleksandra: 
Bono Vox, bez konkurencije. Slušala sam U2 ali je on uspeo da mi pokvari čitavu sliku o njima a vremenom sam shvatila i da ona čuvena epizoda South Park-a nije uzalud nastala.

Klinac te pita šta je to metal ili rock, ti mu preporučuješ da sluša?
Aleksandra: 
Preporučila bih da posluša AC/DC “Back In Black” i Pink Floyd “Wish You Were Here”. Kompleksnost Floyda bi sigurno shvatio tek kasnije, ali uz AC/DC bi zavoleo rock i bio osvojen sirovom energijom kojom zrače.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.