IZDVAJAMO KONCERTI VESTI

50 godina benda BLACK SABBATH u Klubu Fest i SKCNS Fabrici

Written by Marko Ristić

Kako je pre 50 godina krenula mašina koja je u potpunosti promenila tok muzike i donela muzički pravac koji svi volimo, rešili smo da na ovaj način obeležimo punih 50 godina od nastanka jednog od najvećih heavy metal bendova ikada – BLACK SABBATH.

Bend je osnovan 1968. godine u kvartu Aston Birmingemu od strane četvorice muzičara koje čine Tony Iommi (gitara), Geezer Butler (bas), Bill Ward (bubanj) i Ozzy Osbourne. Black Sabbath su vrlo često svuda navođeni kao pioniri heavy metal musike i promenili muzički tok posebno albumima „Black Sabbath“ (1970), „Paranoid“ (1970) i „Master of Reality“ (1971). U tu čast smo rešili da napravimo dve večeri koje ćepo posvetiti ovom legendarnom bendu .

Prvi koncert će de održati u klubu Fest u Zemunu 26. oktobra, dok će drugi biti 3. novembra u Fabrici u Novom Sadu. Na oba koncerta će nastupiti sastav BLIZZARD WIZARD  koji čini ekipa novosadskih muzičara koji su se skupili da odaju počast jednom od omiljenih bendova. Ekipu koja će se popeti na binu čine basista Nebojša Bjeletić – Ćebe (svira u bendovima Thundersteel i Armageddon), vokal Ognjen Bjeletić, gitara Nikola Malivuk (Infidel, Armageddon) i za bubnjevima Stavra (svirao u bendovima Anathema, Ritam Nereda, Gunsale, Vrisak Generacije).

Bend će svirati set od dva sata koji uključuje sve hitove benda Black Sabbath, kao i numere koje su obeležile solo karijeru prvog pevača benda Ozzy Osbourne-a. Cena ulaznice za koncert u kluub Fest je 300 dinara i biće moguće kupiti isključivo na veče koncerta, dok su ulaznice za koncert u Novom Sadu u predprodaji u Mungos Shop-u po ceni od 300 dinara (organičen broj ulaznica).