IZDVAJAMO VESTI

Billy Gould, basista benda FAITH NO MORE, promoviše monografiju slikara Slavka Krunića u Novom Sadu

Written by Hardwired Crew

Basista benda FAITH NO MORE, Billy Gould, autor teksta za monografiju srpskog slikara Slavka Krunića promovisaće istu 18. oktobra u Novom Sadu.

Monografija Mauzolej nesavršenstva, zbirka je vrlo slikovitih i satiričnih portreta po kojima je Krunić prepoznatljiv. Junaci Slavkovih portreta, odupiru se svakoj mogućnosti da budu razdvojeni od posmatrača, ali, takođe i da naprave razliku između sebe i umetničkog dela. Stoga, ne čudi što ova knjiga stvara posebnu vrstu prisnosti. Mi, posmatrači, osećamo se kao drugovi portretisanih likova, još bolje, kao njihovi životni saputnici na jednom izmišljenom, bolje rečeno, pažljivo zamišljenom putu.

Korice monografije „Muzej nesavršenstva“

Nadahnut Krunićevim slikama, Billy Gould napisao je biografiju imaginarnog svedoka Mauzoleja nesavršenstva. Iz te simbioze nastala je i neobična kombinacija različitih likovnih izraza oblikovanih kroz vežbu o nesavršenstvu.

Slavko Krunić srpski je slikar i ilustrator, rođen u Beogradu. Za svoja umetnička dela dobio je važne nagrade. Kao najveće priznanja pak doživljava ilustracije koje je napravio za omote objavljenih albuma svojih omiljenih bendova.

Mauzoleja nesavršenstva će svoju premijeru imati 16. oktobra, na međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu.

Promocija monografije biće održana u petak 18. oktobra u 20 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. O monografiji će govoriti: Mirjana Ognjanović, književnica i prevodilac, Nebojša Grujičić, novinar i publicista, Bil Guld, muzičar i producent i Slavko Krunić, slikar. Svirku će prirediti specijalni gosti, novosadski reggae-jazz sastav Deep Steady.