KONCERTI VESTI

BESNE GLISTE zakazali koncertnu promociju albuma „Mehanizam“

Written by Marko Ristić

Sastav BESNE GLISTEkoji je nedavno objavio album „Mehanizam“ za izdavačku kuću Metropolis Music, održaće koncertnu promociju albuma u Domu omladine Beograda 22. februara. Momci će na koncertu izvesti novi album u celosti kao i omiljene pesme sa prethodnog albuma. Pored toga, Besnim glistama će se na bini pridružiti i Jozman (Mašta Bašta), Kojot, Vida (Dingospo Dali)] i drugi.

Besne Gliste su crossover bend iz Beograda, nastao u februaru 2010. godine, čija je muzika bazirana na rege i hiphop zvuku, ali su takođe preoznatljivi po tome da neretko kroz tu mešavinu prođu tvrde i oštre Punk, HC i Metal gitare, monumentalne duvačke deonice, skakutavi Ska ritmovi, kao i ambijentalne Dub deonice koje ova osmočlana družina neumorno i rado deli na koncertima. Svoje prvo oficijalno izdanje bend doživljava pojavljivanjem na kompilaciji sastavljenoj od bendova koji vežbaju u zgradi BIGZ-a koja nosi naslov „BIGZ komplikacija“ gde su se pojavili sa pesmom „Armija piona“ u produkciji studija P3 kod producenta Ivana Petrovića. 

U novembru 2015. godine izlazi album prvenac pod nazivom „ZugZwang“ sniman u studiju 3×2 u Pančevu kod producenta Stefana Gaćeše, tokom naredne godine bivaju objavljeni prvi spotovi za pesme „Pobednik“ i „Propaganda!“. Početkom ove godine izašao je spot singl za pesmu „Ja znam da si tu“ kao najava za novi album pod nazivom „Mehanizam“ koji sadrži 9 pesama. Drugi album je za nijansu tvrđi od svog prethodnika i bavi se kako društvenim pitanjima i ulogom pojedinca u tom društvu, tako i unutrašnjim borbama i emocijama pojedinca. Album je takođe sniman u Pančevu u studiju 3×2 u saradnji sa producentima Stefanom Gaćešom i Dejanom Sredićem, objavljen je za izdavačku kuću Metropolis.