VESTI

TRIGGER se opraštaju od srpskog jezika, poslušajte numeru „Pray“

Written by Marko Ristić

Nakon tri objavljena albuma na srpskom, bend ovim singlom najavljuje početak nove faze rada benda u kome će fokus biti prvenstveno na engleskim tekstovima. Kao i u srpskoj verziji, stihovi pesme su inspirisani, nažalost, uvek aktuelnom temom zloupotrebe religije kroz istoriju i spremnošću čoveka da verom opravdava svoje najniže porive i motive. Originalna vezija „Kad savest te zaboli“ je objavljena u okviru albuma „Vreme čuda“, pod etiketom Odličan hrčak, koji je pobrao odlične kritike i reakcije publike.

„Mislim da smo objavljivanjem poslednjeg albuma zaokružili neku dosadašnju priču i najverovatnije okončali dosadašnji rad na srpskom jeziku.“ Kaže Milena Branković i dodaje: „Već duže vreme radimo na engleskom materijalu koji upravo završavamo, ali bilo nam je potrebno da budemo u potpunosti zadovoljni time kako zvuče nove verzije pesama. Zaista smo želeli da ta poetika i izraz koji gajimo u tekstovima na našem jeziku bude skroz prenesena. Trenutno radimo na još dva spota, a nakon nekoliko singlova naši fanovi će, kad za to dođe vreme, moći da čuju i kompletan album. Posebno nam je drago da su neki od naših prijatelja i kolega ponovo bili gosti u pesmama!

Trigger najavljuju seriju zakazanih koncerata na kojima će tokom godine predstaviti svoj materijal na engleskom, a grupa radi i na još nekoliko novih muzičkih videa. Publika će moći da ih čuje već 10. marta u Amerikana sali Doma Omladine, gde će nastupiti zajedno sa bendovima Texas Flood, Bijesovi, NBG i Haunting Souls, na rođendanskoj zabavi MK Srbi, a ulaz će biti besplatan!

O autoru

Marko Ristić

Editor-in-Chief

Contact
marko@hardwiredmagazine.com