IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Zero Talent i Tutankhamon Space Machine u Monteparadiso klubu – Tko još sluša ska punk

Written by Hardwired Crew

Nedjelja oko 23 sata, dvorište ispred Monteparadiso kluba. Uskoro kreće nastup francuskih skakavaca Zero Talent i predgrupe im Tutankhamon Space Machine. Količina ljudstva nešto veća od broja članova prosječnog ska benda. Prvomajske fešte uzele svoj danak rekli bi optimisti, ska više nije u điru, rekao bih ja.

Navedeni broj ljudi me ipak malo iznenadio s obzirom na to da su Tutankhamoni predgrupa, rock ‘n svašta bend koji je prije svoje višegodišnje pauze (nikada zapravo nisu prestali svirati, samo nisu svirali) žario i palio lokalnom scenom. Bend je to koji se može pohvaliti kvalitetom svoje glazbe koja je u najmanju ruku radiofonična i skakutava, začinjena dobrim nastupom koji je pak začinjen specifičnim humorom frontmena Vibora.

tutankhamon-space-machine-live-pula-2015-photo-davor-vukovic

Izbor upravo njih da budu predgrupa Francuzima je sasvim logičan, jer su svojim veselim izričajem najbliže što pulska scena može ponuditi a da bude blisko ska izričaju (vrijeme je da si priznamo da Radio Aktiv nije iz Pule). Zasvirali oni tako, a klub se nije napunio. Nastup solidan, osjeti se nedostatak svirki i odsutnost sa scene, i uz malo pucanja žica priveden je kraju.

Ovako je to izgledalo i zvučalo:

Nakon njih, na stage se penju Francuzi Zero Talent i odjednom klub postaje osjetno prazniji, a stage osjetno puniji. Krasi ih izvrstan nastup i komunikacija s oskudnom publikom koja uglavnom indiferentno bleji u bend i najvjerojatnije su došli poslušati lokalce.

zero-talent-live-pula-2015-photo-davor-vukovic

Spomenuti moram izvrsnog bubnjara koji si je dao dosta oduška i zbog njegovog čestog izlaženja iz žanrovskih okvira bend ne zvuči kao „samo još jedan ska bend“. Također je svoj doprinos dao i saksofonist sa svojim hard core vokalnim dionicama. Ska očito ne sluša više nitko u Puli, a žal zbog ne uspjelog koncerta, ali i zadovoljstvo koje nam je Zero Talent pružio podijelit će malobrojna publika.

Piše Davor Vuković

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.