SPECIJAL

Zanimljive priče o pesmama (treći deo)

Written by Marko Ristić

Sigurno ste se nekada zapitali da li ste numeru svog omiljenog izvođača razumeli na pravi način. Moramo vam priznati, i mi smo. Zato smo se dali u malo istraživanje i došli do odgovora o značenju nekih pesama i do toga kako su neke od njih nastale. Ova priča dolazi u delovima, pa stoga uživajte zajedno sa nama u ovim zanimljivostima.

SUM 41 – „PAIN FOR PLEASURE“
sa albuma „ALL KILLER, NO FILLER“

Sudeći po priči koju je ispričao Cone McCaslin, basista benda SUM 41, pesma „Pain For Pleasure“ je napisana od strane bubnjara. Steveo je pesmu napisao za samo 10 minuta. Dok je bio u toaletu.


MASTODON – „BLACK TONGUE“
sa albuma „THE HUNTER“

 

Gitarista Bill Kelliher koji je inače poznat po tome da non stop piše rifove je rif za numeru „Black Tongue“ napisao na svom laptopu dok je ležao u hotelskoj sobi u Parizu bez gitare.


TOOL – „4 DEGREES“
sa albuma „UNDERTOW“

https://www.youtube.com/watch?v=s4-_tl57IIs

Jednom prilikom tokom intervjua koji je Maynard James Keenan davao bio je upitan o značemju teksta pesme „4 Degrees“. Odgovor je novinara ostavio bez teksta: „Opšte je poznato da analni otvor ima osam mišića više i da je za četiri stepena topliji nego vagina“. I vi ste sada ostali bez teksta, zar ne?


ALTER BRIDGE – „ONE DAY REMAINS“
sa albuma „ONE DAY REMAINS“

 

Gitarista benda ALTER BRIDGEMark Tremonti je došao na ideju za ovu numeru nakon što je odgledao kultni film „Donnie Darko“ 2001. godine. Jedno vreme se nosio mišlju i da bend treba da nosi to ime.


CANCER BATS – „SORCERESS“
sa albuma „HAIL DESTROYER“

 

Liam Cormier, pevač benda CANCER BATS je ispričao da mu dosta ljudi dolazi sa pričom da im je numera „Sorceress“ pomogla kroz raskid ili razvod. Zapravo, pesma govori o devojci koja je u jednom momentu ispričala gomilu laži vezanih za njega i to je prouzrokovalo da se rastavi od svoje tadašnje devojke na neko vreme.