IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Za Tustu – Misija uspela!

za-tustu-2013-atheist-rap-photo-jovana-milovanovic
Written by Hardwired Crew

Mi smo ovdje samo zbog para – za Tustu!

26. i 27. Septembar, klub Gun, Beograd

Ideja koja je potekla od rock novinara i kritičara Petra Janjatovića pretvorila se u pravu malu rock ’n’ roll akciju kojoj su se odazvali mnogi. Poznati i nepoznati, rokeri i pankeri, dubljeg i plićeg džepa. Parafraza kultnog albuma KUD Idijota „Mi smo ovdje samo zbog para“, uz taj jasan dodatak – za Tustu! pokazala se kao sasvim dovoljna pozivnica i klub Gun je bio krcat. To jedinstvo je bilo lepo osetiti u ova dva dana, 26. i 27. septembra.

za-tustu-2013-atheist-rap-photo-jovana-milovanovic

Atheist Rap za Tustu, photo Jovana Milovanović

Da živimo u normalnijoj zemlji, da živimo u normalnije vreme, ova humanitarna svirka bi se održala u daleko većem prostoru, mediji bi pružili daleko veću podršku i reklamu. Ovakve akcije to i zaslužuju, a pogotovo ljudi poput Branka Črnca Tuste. Ipak, ne budimo na kraj srca – Gun je bio zaista prepun, bilo je dosta onih koji su kupili ulaznice a da nisu ni ušli u klub, jer su jednostavno samo želeli da pomognu ovoj legendi YU roka i panka.

za-tustu-2013-kbo-photo-jovana-milovanovic

KBO! za Tustu, photo Jovana Milovanović

U ova dva dana, ELEKTRIČNI ORGAZAMRAMBO AMADEUSPARTIBREJKERSDISCIPLIN A KITSCHMEDŽA ILI BUATHEIST RAPKANDA, KODŽA I NEBOJŠAKBO! i HORKESTAR, uz pomoć prisutnih fanova, poslali su Tusti pozitivne vibracije i pokazali da, bez obzira na okolnosti i situacije, kolektivna snaga može da učini čuda. Akciji su se pridružili i „Rok momenti“, tako da je bilo moguće i kupiti unikatne fotografije sa nastupa punk legendi, i to za početnu cenu od samo 800 dinara. Nadamo se i da su odlični radovi Anamarije Vartabedijan i Stanislava Milojkovića odrešili kese onih koji su ih imali u ova turobna vremena, jer je i taj novac išao za Tustino lečenje. Kao što je na sebi svojstven način primetio Oliver iz KKN (povod za okupljanje je delikatan, ali jebi ga), okupili smo se želevši da dostignemo samo jedan cilj. Čini se da smo i u tome uspeli. Duh. Jedinstvo. Želja. Novac. Ničega nije falilo, a Nocturne redakciji ostaje samo da poruči – MATORI, NE DAJ SE I IZDRŽI!

Piše Boban Pantoš
Ovaj članak je prvo objavljen na Nocturne Magazine sajtu

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.