IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Uspešna misija pankera za Konstantina u CK13

get-of-my-property-live-novi-sad-ck13-photo-darko-radovac
Written by Hardwired Crew

Nekada, ne tako davno, u Novom Sadu je svaka treća-četvrta svirka bila humanitarnog karaktera. „Devojka koja voli život“ je podrazumevala svirke jednom nedeljno, a bilo je i mnoštvo drugih sličnih akcija. Ipak, vremena su se promenila, humanitarne svirke su znatno ređe i znatno manje uspešne, tako da je svirka u CK13, koju je organizovao Zoran Divnić, bubnjar benda Against the Odds, bila prijatno osveženje posle dugo vremena. Cilj ove humanitarne svirke je bio prikupljanje sredstava za terapije petogodišnjeg Konstantina, koji kasni u psihomotornom razvoju, a sa kojim Zoki radi kao personalni asistent.

freddy-krueger-live-novi-sad-ck13-photo-darko-radovac

Freddy Krueger uživo u Novom Sadu 2014. godine, photo Darko Radovac

Prvi na binu izlaze gosti iz Rume, FREDDY KRUEGER. Bend se svojim repertoarom, uravnoteženim po broju obrada i autorskih pesama, predstavio publici u nešto više od pola sata nastupa. Ovaj bend radi već duže vreme i sasvim su solidno uvežbani, ali evidentno je da muzika koju sviraju, hard rok sa primesama metala i tekstovi na srpskom, nije muzika koja odgovara tada pristunoj publici, niti publici koja je redovna u Crnoj kući. Ljudi je bilo, ali njihovog odziva na bend Freddy Krueger nije. Pred kraj njihovog nastupa na binu su pozvani Konstantinova mama, koja se zahvalila svim pristunima na podršci i bendovima i organizaciji, i Zoki, kao gost na poslednje dve pesme.

get-of-my-property-live-novi-sad-ck13-photo-darko-radovac

Get Of My Property uživo u Novom Sadu 2014. godine, photo Darko Radovac

GET OF MY PROPERTY je bend koji sam često slušao u poslednje vreme i mogu zaključiti da su njihove svirke uglavnom na istom nivou. Ovog puta mladi pop-pankeri su, pod utiskom brojne publike, odradili vrlo energičnu svirku, ali ne i tehnički odrađenu u domenu svojih mogućnosti. Činjenica je da su se svi dobro proveli, a bend je imao i retku čast da publika peva sa njima i autorske pesme, koje su zauzimale veći deo njihove setliste. Kao i uvek, favoriti publike su bili „Back Again“ i himna „Kamere me snimaju“, a kraj njihovog nastupa uz obrade Blinkaje ispraćen u velikom stilu. Get of My Property imaju potencijala, ali, ukoliko žele i da iskoriste taj potencijal, vreme je da krenu ozbiljinije da shvataju svoj rad. Moj lični utisak je da je ovo ipak upravo ono šta ovi novosađani žele.

against-the-odds-live-novi-sad-ck13-photo-darko-radovac

Against The Odds uživo u Novom Sadu 2014. godine, photo Darko Radovac

Potom su se na binu popeli već dobro poznati AGAINST THE ODDS čiji bubnjar je i organizator ovog događaja. Oddsi su na prošloj svirci predstavili novog pevača i tada je delovalo da su promene u zvuku benda minimalne, ali pravac kojem će težiti pokazali su tek ovom prilikom. Repertoar se nije menjao, sem nekoliko novih autorskih pesama, ali pesme su generalno odsvirane za nijansu sirovije uz pevanje sa dosta više groula. Uz „Wake Up Call“„Blood Spangled Banner“ i „Scumbag“, koji je ostao isti kao i uvek, prepoznaju se Oddsi od pre nešto više od pola godine, ali na dobrom su putu da se potpuno udalje od zvuka po kom su prepoznatiljvi.

cpr-live-novi-sad-ck13-photo-darko-radovac

CPR uživo u Novom Sadu 2014. godine, photo Darko Radovac

Najmlađi u svakom smislu, svoju prvu svirku C.P.R. su počeli petnaestak minuta posle ponoći. Tročlani sastav se predstavio repertoarom sastavljenim od obrada malo žešćeg panka, kao i nekoliko autorskih pesama, a malobroja publika im je pružila podršku. Članovi ovog benda jesu mladi, ali su već neko vreme na sceni, a ako žele i da budu zapaženi, trebalo bi da se skrase u jednom bendu, jer puno je rada pred njima.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.