VESTI

Uskoro poslednji album benda NOVEMBAR

Written by Marko Ristić

Nakon tri godine pripreme novi album niškog benda NOVEMBAR će ugledati svetlost dana 31. oktobra u digitalnom obliku, a tokom novembra će se pojaviti na CDu i vinilu. Izdavač je Nocturne Media, dok će ekskluzivni stream albuma biti na Youtube kanalu Hardwired magazina. Šesti studijski album koji nosi ime benda osim singla „Sve zaboravljam“ koju je otpevao preminuli pevač i frontmen benda Goran Kostić Kosta, donosi i pesme koje su otpevali poznati balkanski rokenrol muzičari. Publika je već imala priliku da čuje drugi singl sa albuma „Magla“ koji je sa Novembrom uradio Nikola Vranjković.

Osim Vranjkovića, na albumu se nalazi pregršt velikih imena sa balkanske rock’n’roll scene kao što su Peter Lovšin iz kultnog benda Pankrti, Zoran Čalić (ex-Majke), Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn, Hornsman Coyote), Sejo Sakson (Zabranjeno pušenje), Branko Golubović Golub iz Goblina, Petko Slaveykov (DNC), Silvestar Mrak iz bendova Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života, kao i Vladimir Radusinović Radule, gitarista benda Atheist rap.

Omot i lista pesama albuma „Novembar“ izgledaju ovako:

01. Magla feat. Nikola Vranjković
02. Štakori u gradu feat. Zoran Čalić
03. Ne okreći se sine feat Sejo Sekson
04. Avala feat. Peter Lovšin
05. Absence Of Light feat. Kojot
06. Sve zaboravljam
07. Sloboda izbora feat. Radule
08. Coackroaches blues feat. Petko Slaveykov
09. Moja domovina feat. Silvestar Mrak
10. Rehab feat Golub

Bend planira oproštajnu turneju po zemlji i regionu gde će se na bini bendu pridružiti izvođači sa ovog albuma. Više o tome ćemo vam preneti uskoro.