KONCERTI VESTI

URBAN&4 objavili singl „Div“

Written by Hardwired Crew

Uoči dva, sad već tradicionalna koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture, koja su oba rasprodana, Urban&4 upravo su objavili novu pjesmu – „Div“.

„Div“ je jedna od onih pesma koje jako dugo sazrevaju. Prvobitno je jedan deo njene melodije nastao kao deo muzike za predstavu Kazališta Ulysses o Mati Parlovu. U međuvremenu je div narastao i bavi se posve drugom temom.

„Div je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Također je div i simbolom veličine, snage, postojanosti. Za mene osobno div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti. Mislim da je pjesma dovoljno jasna u svojoj poruci i istovremeno dovoljno otvorena da u njoj svatko može pronaći svoje značenje, pa mi se čini nepotrebnim da ispričam svoju priču o tome što ona meni znači. Nadamo se da će sve ono što smo ugradili u ovu pjesmu pronaći put do slušatelja“ – komentarisao je Damir Urban povodom izlaska nove pesme.

Singl „Div“ je gotovo u celosti snimljen uživo, u studiju G.I.S. u Rijeci, uz neka sitna naknadna nažsnimavanja. „Ante Gelo napravio je i snimio predivne gudače, Matej Zec nam je pomogao i ovu pjesmu snimiti, izmiksati, a na kraju je, zajedno s nama i producirati. Moram priznati da mi je izuzetno drago da imamo priliku s njima surađivati na posljednjim pjesmama jer su oni jedni od talentiranijih glazbenika s kojima sam imao priliku surađivati. Fotografije je, u kućnoj atmosferi, zbog bebe koja ima tek tri tjedna, i ovoga puta napravila Milica Czerny Urban, a Tomislav Torjanac nam je, kao i uvijek, vizual dodatno uredio“ – zaključio je Damir.

U pauzi između koncerata, kojih ima zaista mnogo ovoga meseca, Urban & 4 snimit će i spot za „Diva“. Dok spot ne ugleda svetlost dana, „Div“ će se moći čuti uživo na koncertima koje Urban&4 imaju u decembru: osim dva dana rasprodane Tvornice kulture ovog vikenda kojima Tvornica obilježava svojih 20 godina, bend ovaj mesec stiže i u Sarajevo, Split, Banja Luku, Pulu, Rijeku i Dubrovnik.