ZANIMLJIVOSTI

Upoznajte baku koja sa 96 godina predvodi metal bend

Written by Hardwired Crew

Neverovatna životna priča Inge Ginsberg, koja sada ima 96 godina, dovela ju je do nove popularnosti u poznim godinama života – pa je tako sada mnogi znaju kao „heavy metal baku“.

New York Times otkrio je kratku dokumentarnu priču o ovoj vrlo zanimljivoj baki, koja je odrasla u Austriji. Pre nego je izbio Drugi svetski rat, uspela je da pobegne od Holokausta tako što je otišla u izbeglički kamp u Švajcarskoj. Naposletku je uspela da se preseli u Los Anđeles sa mužem, sa kojim je zajednički komponovala muziku za legendarne muzičare kao što su Nat King Cole, Doris Day, Dean Martin i drugi.

Kako je starila nastavila je da piše tekstove i poeziju, te shvatila da mora da pronađe neke nove načine kako da dopre do publike u društvu u kojem su stariji ljudi zapostavljeni i nalaze se na marginama. U svojoj 93. godini života otkrila je death metal, kako kaže, muzički žanr u kojem možeš iskazati svoj stav tako što uzvikuješ tekstove umesto da ih pevaš.

Tako je na njene tekstove naleteo muzičar Pedro Da Silva i pročitao ih, i istog trena joj rekao da mu zvuče kao tekstovi za death metal pesme. Nedugo zatim su oformili i bend TritoneKings sa još nekoliko muzičara, koji doduše ne zvuči kao death metal, ali su njeni tekstovi poprilično žestoki i govore o mnogim bitkama kroz koje je prošla i izdržala ih tokom života.

Pre nekoliko godina objavili su video za pesmu „Laugh at Death“, koja ih je odvela u emisije Switzerland’s Got Talent i America’s Got Talent.

U nastavku možete pogledati pomenuti dokumentarac o Inge Ginsberg, kao i video „Laugh at Death“.