IZDVAJAMO VESTI

U Nemačkoj bez velikih događaja do kraja avgusta

Written by Marko Ristić

Kako prenose Nemački mediji, svi veliki događaji u Nemačkoj biće odloženi za period posle 31. avgusta usled pandemije koronavirusa. Svi veliki eventi, uključujući festivale, koncerte, sportske utakmice, će biti odloženi do tog datuma.

Nemačka kancelarka Angela Merkel se složila sa ovim merama, sudeći po informacijama koje je prenela Nemačka Press agencija. Svi manji događaji će biti održavani zavisno od toga kakve su mere u kojim delovima zemlje, dok su svi veći događaji zabranjeni.

Istraživači koji rade u Leopoldina National Academy su pre toga preporučili da se ove mere preduzmu sve dok se ne napravi vakcina protiv Sars-CoV-2 virusa. Po njihovim rečima svi kulturni i sportski događaji bi u tom slučaju trpeli, zavisno od toga koliko mogu da ispoštuju mere razdvojenosti posetilaca.

Ovo može biti vrlo veliki udar na ekonomiju, ali ne samo Nemačke, jer glavni grad Austrije sada dnevno gubi enormne količine novca zato što su svi kulturni objekti zatvoreni za javnost. Uzmimo za primer to što Bečka opera dnevno prihoduje 131.000€. Ako sudimo po tome šta se dešava u zemljama od kojih svi prepisuju, videćemo šta će se sa celom kulturnom i muzičkom sezonom desiti širom regiona.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.