IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Triggerfinger u Zagrebu – Veliki koncert u malom pogonu Tvornice

triggerfinger-zagreb-tvornica-2015-photo-dora-saric-1
Written by Hardwired Crew

Za kraj tjedna, a skoro i godine, Zagreb je dobio još jednu rock poslasticu u obliku belgijskog benda TRIGGERFINGER. Mali pogon Tvornice kulture tom prilikom bio je rasprodan, a karta više tražila se sve do zadnjeg trena. Ljudi koji su došli ondje isključivo zbog lagane obrade pjesme „I Follow Rivers“, koju u originalu izvodi LYKKE LI, vjerojatno su se jako iznenadili. Naime, Triggerfinger je sve samo ne laganica bend. No krenimo otpočetka…

 

triggerfinger-zagreb-tvornica-2015-photo-dora-saric-1

Triggerfinger u Zagrebu 2014. godine, photo Dora Šarić

Prije Belgijanaca, svoju priliku za zagrijavanje Tvornice dobio je hrvatski bend GATUZO. Ovaj dinamični dvojac čine Damir Trkulja, bivši gitarist benda MAJKE te Goran Martinjak. Bend je ove godine proslavio 10. rođendan, a u prošloj je doživio veliki uspjeh s albumom Gdje idemo, koji su kritičari iznimno pozitivno ocijenili te ih usporedili čak s odličnim BLACK KEYSOM. Osobno sam od njih dosad čula samo jednu pjesmu, i to posljednju koju su izvodili, “Prljave ruke“, pa mi je bilo zanimljivo gledati koliko naša publika bolje poznaje od mene i koliko ih je dobro prihvatila. Usudila bih se reći da su neki možda došli i isključivo zbog Gatuza, sudeći po tome koliko su zdušno pjevali njihove pjesme, naročito već spomenutu čiji su refren ponovili i nekoliko puta.

Triggerfinger je u dobro zagrijani Mali pogon ušao s desetak minuta zakašnjenja te su se bez ikakvog odugovlačenja ili razgovora odmah bacili na svirku. Započeli su s pjesmama “Black Panic“, And There She Was Lying In Weight i By Absence“. Već se nakon te tri prve pjesme moglo dobro vidjeti da je Triggerfinger puno više od benda koji svira lagane covere poput “I Follow River“. Nakon ovog kratkog početnog bloka, pjevač je porazgovarao malo s publikom, među kojom se nalazio i jedan Amerikanac.  Zanimljivo je spomenuti kako je na koncertu bilo i dosta stranaca. Nakon uobičajenih „Dobra večer Zagreb, kako ste“ i sličnih rečenica, frontman Ruben Block najavio je malo mirniju pjesmu “Halfway Town“ za koju je rekao da je ne izvode često, ali da im je vrlo draga.

triggerfinger-zagreb-tvornica-2015-photo-dora-saric-1

Triggerfinger u Zagrebu 2014. godine, photo Dora Šarić

Pjesma je dobro došla prije nastavka i “On My Knees“, još jedne malo žešće stvari. Iako su ovom turnejom predstavljali posljednji album, “The Absence Of The Sun“, na njihovom nastupu u nastavku su se našle i starije pjesme; “CamaroLet It RideAll This Dancing Around i “Is It. Za odličnu atmosferu nije bio zadužen samo frontman, nego i bubnjar Mario Goossens, kojeg je zbog skakanja i plesanja bilo teško uhvatiti na fotki. Oni koji su došli samo zbog prekrasnog covera “I Follow Rivers“ strpljivo su morali čekati do samog bisa, kada su upravo tu pjesmu izveli skupa s Off The Rack, meni njihovom najsimpatičnijom pjesmom, i “Cherry“. Čekanje se definitivno isplatilo jer je “I Follow Rivers“ još milijun puta ljepša uživo nego na snimci, a tome je dosta doprinjeo i prelazak basista Paula Van Bruystegema na klavijature, čime je pjesma definitivno dobila dodatnu notu.

Ruben Block već je na početku nastupa rekao kako je stvarno presretan što je opet u Hrvatskoj (već su jednom nastupili na Špancirfestu), a taj osjećaj sigurno se zadržao do kraja jer ga je Zagreb stvarno lijepo dočekao. Nema sumnje da će se Triggerfinger opet vratiti u Hrvatsku, a nadam se kako će sljedeći put nastupiti u Velikom pogonu, koji će biti jednako prepun kao što je to sinoć bio i Mali.

Piše Sanja Srdić, fotograf Dora Šarić

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.