VESTI

Tom Gabriel Warrior će sa novim projektom „oživeti“ sastav HELLHAMMER

tom-warrior-hellhammer-2019
Written by Jovan Ristić

Tom Gabriel Warrior, osnivač kultnih sastava Celtic Frost, Tryptikon i Hellhammer će sa novooformljenim sastavom TRIUMPH OF DEATH sledeće godine oživeti zaostavštinu sastava Hellhammer uživo, izvodeći pesme kultnog extreme metal sastava koje ranije nisu izvedene uživo. Triumph of Death neće raditi na novom materijalu, već samo izvoditi materijal sastava Hellhammer, uz moguće povremeno koncertno EP izdanje.

Bend pored Warriora čine njegovi bliski saradnici i poštovaoci ovog kultnog sastava: Mia Wallace na basu, Michael Zech na gitarama i vokalu, Alessandro Commerio za bubnjevima.

hellhammer-band-archive-photo

Arhivska slika sastava Hellhammer

HELLHAMMER se smatraju začetnicima extreme metal zvuka uprkos činjenici da je bend postojao svega dve godine, od 1982. do 1984. Tokom ovog perioda bend je objavio tri demo izdanja, jedan EP, a pojavili su se i na kompilaciji „Death Metal“ zajedno sa sastavima Helloween, Running Wild i Dark Avenger. Međutim, neverovatan je podatak da mnoge od ovih pesama nikada nisu izvedene uživo.

Iz pepela sastava Hellhammer nastao je Celtic Frost, koji su oformili Tom Gabriel Warrior i nedavno preminuli Martin Eric Ain. Iako je bend izvodio par pesama prethodnog sastava, ubrzo su ih zapostavili u korist novom materijalu. Warrior i Ain su dugo razmatrali da ponovo oforme sastav Hellhammer, podstaknuti ponovnim okupljanjem sastava Celtic Frost u 2000-tim. 

Tom Gabriel Warrior je izjavio: „Hellhammer se nikada neće vratiti ili ponovo oformiti. Nemoguće je ponovo okupiti bend koji je toliko blisko vezan za veoma specifičan i unikatan period. Nikada neću ni pomisliti na to, bez obzira na to koliko dobre ponude sam dobijao tokom godina. Ali muzika benda Hellhammer i dalje postoji i veoma je važan deo mog životnog puta. I voleo bih da je izvedem uživo pre mog nestanka.“

https://www.youtube.com/watch?v=FnWC4OoVQFI