KONCERTI VESTI

TO BE PUNK ovog vikenda u Novom Sadu, poznata satnica

Written by Hardwired Crew

Još jedan TO BE PUNK festival održaće se ovog vikenda u Novom Sadu. Tačnije, 31. maja i 1. juna u Hali 6 novosadskog Sajma biće održan dvanaesti festival TO BE PUNK u organizaciji SKC Novi Sad.

Zvezde ovog festivala su definitivno COCK SPARER koji će nastupiti drugog dana, dok je kompletan program ovogodišnjeg festivala vredan vaše pažnje. Pored njih, u subotu nastupiće bendovi PunkreasRed Dons i Savage Beat. U petak, 31. maja, na istoj bini imaćete prilike da vidite bendove Still Bleeding (Novi Sad), Apsurd (Beograd), Shock Troopers (Skoplje), Line Out (Milano), Kurve (Zagreb), Youth Avoiders (Pariz) i Totalni promašaj (Kraljevo).

Kako je ovaj festival prvo trebao da se održi u Letnjem bioskopu na otvorenom, pre nekoliko dana je cela manifestacija prebačena u Halu 6 novosadskog Sajma. Glavni čovek ovog festivala, Igor Todorović Zgro je za novosadski Dnevnik prokomentarisao razlog premeštanja: „Zbog radova na rekonstrukciji Kineske četvrti a samim tim i Fabrike kao našeg programskog prostora SKC Novi Sad je od kraja prošle godine prinuđen da za svaki događaj gostuje u raznim drugim prostorima u gradu. Odličnu saradnju uspostavili smo tako sa: KCNS, KS Svilara, KS Eđšeg, KC Lab, Domom B 612, CK13, MKC Petefi Šandor, Novosadskim sajmom… Pošto je vlasništvo nad Letnjim bioskom posle gašenja “Zvezda filma” pod sporom, godinama taj prostor nije održavan, tako da je u zapuštenom i ruiniranom stanju. Iako smo bili spremni da uložimo maksimalne napore da ga za ovaj festival osposobimo i stavimo u funkciju, kada smo na teren izašli sa brojnim stručnim licima, uverili smo se da se i 12. “To Be Punk” festival mora desiti u zatvorenom prostoru. Uverenje je potkrepila i vremenska prognoza, tako da nismo želeli da rizikujemo ni sa bezbednošću posetilaca, ni sa mogućnošću da budemo primorani da prekidamo program. Hala 6 Novosadskog sajma je izabrana kao jedino logično rešenje zbog svog kapaciteta i lakog prilaza.“

Ulaznice za To Be Punk festival nalaze se u pretprodaji u CD šopu Mungos i na prodajnim mestima Gigstix mreže. Komplet staje 2.500 dinara, cena za petak je 500, a za subotu 2.200 dinara. Na samom ulazu na festival, ulaznica za petak iznosiće 600, a za subotu 2.500 dinara. Satnica festivala izgleda ovako:

Petak 31.5.
20:00h – Still Bleeding
20:45h – Apsurd
21:20h – Shock Troopers
22:00h – Line Out
22:40h – Kurve
23:30h – Youth Avoiders
00:15h – Totalni promašaj

Subota 01.06.
19:30h – Punkreas
20:15h – Savage Beat
21:10h – Red Dons
22:30h – Cock Sparrer