IZVEŠTAJI SA KONCERATA

The Flatliners u The Bang Bang klubu – Veoma živahni ponovno u Gracu

the_flatliners_graz-2013_photo-lea_barbaric_2
Written by Hardwired Crew

Prošle su dvije godine od zadnjeg nastupa THE FLATLINERS u Grazu, tada su na friško izbacili “Cavalcade” i odsvirali u Music House-u, simpatičnom klubu – birtiji s ogromnom karikaturom glave Arnold-a Schwarzenegger-a iznad šanka i za zapadno europske pojmove jeftinom ali dobrom Murauer pivom. Flatliners-i su tada oduševili energijom i pristupačnošću. Trebali su godinu nakon toga se vratiti s Pennywise no to je bilo otkazano zbog bolesti vokala Pennywise-a (u to doba je to bio Zoli iz Ignite-a). Sada je na friško izbačen “Dead League” i mjesto zločina je opet Graz i nije bilo teoretske šanse da se ovo propusti.

the_flatliners_graz-2013_photo-lea_barbaric

The Flatliners u Gracu 2013. godine, photo Lea Barbarić

Mjesto zločina nije više Music House, sada je također podrumski klub – birtija naziva The Bang Bang Club koji je s cirka 200 prodanih karata bio pun do kraja. Ne moram ni spominjati da je koncert bio rasprodan par dana unaprijed te se tražila karta-dvije viška preko društvenih mreža i na ulazu.

OLD RUNZNICKELS otvaraju koncert, radi se o lokalnim punk herojima, reklo bi se prosječni Cali punk bend, ne odveć maštovit, s kojim ska riffom previše ali tipično za austrijske bendove odličnim engleskim. Sljedeći na red dolaze ASTPAI koji su zadnji puta također bili predgrupa Flatlinersim-a i koji su obradili pokoju njihovu pjesmu i vice versa. Tijekom njihovog nastupa napunio se klub do kraja, dečki su otprašili svoj set, djelovali čvrsto, energično i zabavili publiku. Izostala je Flatliners obrada uživo.

the_flatliners_graz-2013_photo-lea_barbaric_2

The Flatliners u Gracu 2013. godine, photo Lea Barbarić

Nešto prije 23h na stage se penju Flatliners, koji su u nešto boležljivom izdanju večeras, no ni to ih nije zaustavilo da pruže ljudima dobru svirku i zabavu. Započinju s „Eulogy“ te zatim nižu pjesme sa zadnja dva albuma: „Bury Me“„Caskets Full“„Drown In Blood“„Birds Of England“„Count Your Bruises“„Carry The Banner“„The Calming Collection“, pokoju novu stvar, jednu sa Make Do and Mend splita te „K.H.T.D.R.“ za kraj. 14 brzih i žestokih stvari koje su ugrijale klub, znoj je tekao, pogalo se…pjevalo. Pokazali su da imaju standard za sebe uživo i željno iščekujemo njihovu sljedeću svirku, nadajmo se nešto bližu našim krajevima.

Piše Domagoj Ulamec

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.