IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Tegan And Sara u Tvornici Kulture – Kanadske indie pop seke oduševljene nastupom u Hrvatskoj

tegan-sara-zagreb-live-2013-featured
Written by Hardwired Crew

Tvornica kulture u Zagrebu se u četvrtak navečer ugodno popunila, većinom mlađahnom populacijom uz pokoju malo stariju iznimku. Tegan i Sara su za zagrijavanje odabrale SOAK , mladu nadu akustičnog folka koju je publika solidno prihvatila. Nakon njenog nastupa publika počinje tapšati nogicama na synth pop muzikicu koju je DJ puštao i iščekivanje za nastup sestara je naraslo.

tegan-sara-zagreb-live-2013-featured

Tegan & Sara uživo u Zagrebu 2013. godine, photo Dora Šarić

Uz maglu na stage se penju Tegan i Sara i njihov popratni četveročlani bend. Već na prvi pogled svi odišu kanadskom finoćom, veseljem, ugodnošću, pristojnošću. Sestre su odmah nakon par odsviranih stvari i podignute atmosfere izrazile svoje zadovoljstvo kako su primljene u Zagrebu i nahvalile publiku i odaslale obećanje da će doći ponovno. Bilo je tu podosta zanimljivih priča, o konzumaciji opijata dan prije u Beču a neki malo strariji u publici su se odvažili na to usred koncerta. Sestre su imale i komentara na paljenje cigareta tijekom koncerta. Sara koja zna izvaliti šalu na vlastiti račun je pričala o hrani pa je publika tako Sari predložila da proba burek. Također je imala i osvrt na referendum i prava LGBT zajednice u Hrvatskoj i pojašnjenje ugodnog i svjetovnog života u Kanadi.

tegan-sara-zagreb-live-2013-featured

Tegan & Sara uživo u Zagrebu 2013. godine, photo Dora Šarić

Set listom su većinom dominirale stvari sa zadnjeg albuma “Drove Me Wild”“Goodbye, Goodbye”“I Couldn’t Be Your Friend”“Now I’m All Messed Up”“I Was a Fool”“Love They Say” i “Shock to Your System”. Naravno nisu izostali ni neki stari hitovi poput “Back in Your Head”“Arrow”“The Con” i “Nineteen” na kojoj je atmosfera uzavrela. Pjesmu “Where Does The Good Go” najavili su kao njihovu pjesmu koju su “napisale za” Celine Dione. Muzikalno je sve na svojem mjestu te sestre i bend (bubanj/klavijature/bas/gitara) čine jednu cjelinu veoma ugodnu za slušati i gledati. Tegan je tijekom koncerta imala malih problema oko gubljenja glasa, no djevojka je svoj nastup odradila hrabro do kraja. Možda je falilo da bude još koja brza pjesma na set listi , nešto a la “Northshore”. Za kraj djevojke su objasnile formalnost oko bisa, te na njemu odsvirale “Call It Off” i “Living Room”. Sve u svemu ugodna i zanimljiva večer, nadamo se da će biti još takvih ubrzo.

Piše Domagoj Ulamec

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.