VESTI

TARJA vas poziva na EXIT, poslušajte singl „Dead Promises“

tarja-live-belgrade-2014-featured
Written by Marko Ristić

Kultna frontmenka najpoznatijeg finskog benda Nightwish, Tarja Turunen, objavila je novu pesmu „Dead Promises“, koja će se naći na njenom predstojećem albumu „In The Raw“. Figura koja je učestvovala u trajnom oblikovanju metal scene nastupiće ovog leta na EXIT festivalu u nedelju, 7. jula, a sa sobom donosi upravo i dugoočekivane numere sa novog izdanja!

Nakon albuma „The Shadow Self“ iz 2016. godine, koji se vrlo brzo našao na vrhu rock i heavy metal lista u nekoliko država, Tarja se nalazi u završnim pripremama za novi album, koji je najavljen za avgust ove godine. Sudeći po njenom novom singlu „Dead Promises“, koji je izbacila pre samo nekoliko dana, fanove očekuje možda i najtvrđe solo izdanje do sada!

„Jako mi se sviđa kako zvuči gitara. Ako je moje pevanje moćno, onda mi treba i jednako moćna potpora kako se ne bih osećala izolovanom na sceni,“ izjavila je Tarja povodom svežeg singla.

Novi album „In The Raw“, sa zlatnim koricama, i dalje je pod velom misterije, ali ono što je ova nordijska boginja simfonijskog metala otkrila, jeste da će se na njemu pojaviti i frontmen švedskog melodic death benda Soilwork, Björn “Speed” Strid, još jedno veliko ime ovogodišnje žestoke metal postave na EXIT festivalu, a koji će sa svojom ekipom nastupiti na kultnoj Explosive bini!

 

Pravi rokenrol praznik očekuje se ove godine na EXIT festivalu, kada će pred publiku omiljene Addiko Fusion bine istupiti neponovljiva operska metal diva Tarja, čiji moćni vokal fanovi obožavaju još od vremena kada je pevala u legendarnom nordijskom bendu Nightwish, a među drugim rok i žestokim imenima ovogodišnjeg festivala jesu i The Cure, Greta Van Fleet, Philip H. Anselmo & The Illegals, Tarja Turunen, Whitechapel, Arcturus, Soilwork, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babies, Booze & Glory, Total Chaos, Das Ich, Enforcer, Atheist Rap, Eyesburn i mnogi drugi.