IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Tarja Turunen uživo u Debeljači

tarja-live-debeljaca-2011-featured
Written by Hardwired Crew

U poslednje vreme smo bili svedoci čestih otkazivanja koncerata i festivala, mahom u prestonici Srbije, te su mnogi informaciju o nastupu Tarje Turunen na Moto Rock Meetingu primili sa velikom dozom rezerve, iako je koncert bio vidno postavljen i na oficijelnom vebsajtu. Bilo kako bilo, 2 meseca od zvanične najave, Tarja je po drugi put nastupila u Srbiji, ovoga puta u Vojvodini, u malom banatskom selu Debeljača. Organizatori i moto klub De’ Wheels su zaista želeli da začine svoj (sada već) tradicionalni moto skup stranim zvezdama, pa su tako pregovori vođeni sa Ozzy Osbourneom, Judas Priestom i Whitesnakeom, ali su se na kraju ipak odlučili za Tarju Turunen, bivšu Nightwish divu.

tarja-live-debeljaca-2011-photo-tanja-keller-1

Tarju i ‘prateći’ bend (koji između ostalih, čine čuveni bubnjar Mike Terrana (Masterplan, Rage, Yngwie Malmsteen, Tony Macalpine), kao i Doug Wimbish, basista grupe Living Colour) zatekosmo oko 19h na poprilično dugoj tonskoj probi, kojoj su svi mogli prisustvovati, što, priznajete nije čest slučaj. Vidno raspoložena, Tarja je u jednom trenutku izvela nekoliko devojaka da pevaju s njom, a najsrećniji su imali priliku pokupiti i koji autogram. Nakon tonske probe, u Opštini Kovačica održana je press konferencija, na kojoj su prisustvovali malobrojni novinari, gde saznasmo da je oduševljena posetom muzeju Naivne umetnosti u Kovačici i da će i odatle ‘crpeti’ inspiraciju za sledeće izdanje, kao i da navija za argentinski San Lorenzo. Napomenuću da je organizacija bila fenomenalna, postojali su punktovi po celoj Debeljači, te ste vrlo lako mogli doći do Moto Rock Meeting-a koji će, siguran sam, i narednih godina biti sjajno mesto za provod.

tarja-live-debeljaca-2011-photo-tanja-keller-2

Koncert je kasnio oko sat vremena, što većini fanova (kojih je prema zvaničnim podacima bilo oko 3.000) nije preterano smetalo, uživalo se uz jeftino pivo, pljeske i simpatičan mix sa razglasa – Rammstein, Megadeth i AC/DC. Svetla su se ugasila malo posle 22 sata i spektakl je počeo Introm odnosno, numerom “Dark Star”. Repertoar su činile kompozicije sa prvog ‘engleskog’ albuma “My Winter Storm” (“My Little Phoenix”, “I Walk Alone”, “Ciarán’s Well” i “Die Alive”) i aktuelnog “What Lies Beneath” (“Falling Awake”, “Little Lies”, “Underneath”, “In For A Kill”, “Until My Last Breath” i “Die Alive”) uz naravno nekoliko nostalgičnih pesama iz ranijeg perioda karijere – “End Of All Hope”, “Where Were You Last Night” i “Over The Hills…”, koje su (logično) i najbolje prihvaćene. Nastup nije prošao bez Majkove solo tačke na bubnjevima, a harizmatična Tarja se uz sjajnu komunikaciju sa publikom u nekoliko navrata obratila na srpskom. Iako su organizatori najavili nastup od minimalno 90 minuta, publika je imala prilike uživati sat vremena bez ijednog bisa, što svakako ne znači da koncert nije prošao u najboljem mogućem smislu za obe strane, uostalom pročitajte Tarjin oficijelni blog.

Piše Darko Živković
Ovaj članak je prvo objavljen na Nocturne Magazine sajtu

tarja-live-debeljaca-2011-photo-tanja-keller-3

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.