VESTI

Sziget otkrio prva imena za ovu godinu!

Written by Hardwired Crew

Jedan od najvećih i najslavnijih muzičkih i umetničkih festivala na svetu – Sziget festival – vraća se u 2018. godini sa prvim setom novih imena pripremljenih za 26. izdanje festivala. Od 8. do 15. avgusta, Sziget će ugostiti neke od najpoznatijih imena u svetu muzike na preko 50 bina, a neki od njih su MUMFORD & SONS, Kendrick Lamar, Liam Gallagher, BASTILLE, THE KOOKS, Kygo, Lykke Li, Parov Stelar, Zara Larsson, CLEAN BANDIT, NOTHING BUT THIEVES, BLOSSOMS, WOLF ALICE, GOO GOO DOLLS, LITTLE DRAGONEVERYTHING EVERYTHING, CIGARETTES AFTER SEX i mnogi drugi.

Smešten u samom srcu Budimpešte, na ostrvu Obuda, Sziget je festival stvoren na temelju zajednice i nadaleko poznat kao „Ostrvo slobode“. Sziget je posvećen prihvatanju različitosti i koristeći moć zajednice trudi se da donese ljubav, prihvaćenost, toleranciju i slobodu u srce Budimpešte i dalje.

Nagrađivan i hvaljen zbog muzičkih imena koje dovodi, Sziget je nedavno dobio još jedno priznanje – „Line-up godine“ na European Festival Awards 2017, i to drugu godinu zaredom. Sziget je u svojoj kategoriji na ovoj dodeli nagrada stajao rame uz rame sa deset najboljih svetskih festivala, uključujući velike festivale kao što su Glastonbury, Roskilde i Lollapalooza.