VESTI

Nemojte se nadati novom albumu benda SYSTEM OF A DOWN

Written by Jovan Ristić

Internet je eksplodirao pre dve godine kada su članovi sastava SYSTEM OF A DOWN objavili vest da polako rade na novom albumu. Od tada nismo čuli previše vesti vezano za novo izdanje, a najnovije vesti koje o njemu imamo nažalost nisu dobre. Naime, gitarista sastava Daron Malakian otkrio je da je u toku rada na novom albumu bend naišao na kreativni ćorsokak, te su u potpunosti obustavili rad na novom izdanju.

On je u intervjuu za časopis Revolver izjavio: „Ne bih rekao da se nikada neće desiti, ali trenutno ne deluje kao da ćemo raditi na novom albumu u skorije vreme. Ne mogu da zatvorim vrata i kažem da će tako ostati zauvek. I dalje ćemo nastupati uživo. I dalje smo prijatelji. Radi se o tome da smo svi na različitim stranama u životu i svako želi da radi nešto drugačije. Bilo je tu i kreativnih nesuglasica oko toga u kom će se pravcu kretati novi album benda, ukoliko ga ikada budemo snimili. Što je u redu. Nije kao da sam uznemiren zbog toga.“

Gitarista je u međuvremenu ponovo aktivirao svoj solo projekat Scars on Broadway i nedavno predstavio novi materijal pod imenom Daron Malakian and Scars on Broadway. Njihov predstojeći album pod imenom „Dictator“ biće objavljen 20. jula, deset godina nakon debi albuma koji deli naziv benda. Malakian je album snimio 2012. godine, ali je projekat stavio na led nakon što su se System of a Down ponovo okupili. System of a Down su svoj poslednji, dupli studijski album „Mezmerize“ i „Hypnotize“ objavili 2005. godine.