IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Stoned Jesus u Zagrebu – Hipnotičari zaveli zagrebačku publiku

stoned-jesus-zagreb-live-2014-photo-dora-saric
Written by Hardwired Crew

Prvi val prave zimske hladnoće zaledio je zagrebačku gradsku vrevu. Ljudi su hitali svojim toplim domovima i razmišljali o završetku dana kao konačnom spasu nakon duge i iscrpljujuće srijede. No, vremenske prilike nisu spriječile mnoštvo željno dobrog stoner metala da se okupi ispred Savske 160, lokacije poznatije pod imenom Vintage Industrial Bar.

U sklopu treće sezone Good Vibrations-a, pred masom željnom teških, psihodeličnih rifova, nastupile su tri stoner poslastice metal svijeta. Zagrijavanje publike, tj. više pregrijavanje iste, odradili su zagrebački ELEPHANT STALKER, a zatim i sugrađani im HISPERIAN DEATH HORSE. Nakon što se publika uljuljala u katarzično raspoloženje headlineri su nastupili na stage.

stoned-jesus-zagreb-live-2014-photo-dora-saric

Stoned Jesus uživo u Zagrebu 2014. godine, photo Dora Šarić

Svijetu su tijekom prošlosti predstavljene svakakve zaživljele forme potencijala uloge Jesus-a Christ-a u društvu, pa smo preko Jesus Christ Superstar-a do Jesus Christ Vampire Hunter-a mogli osjetiti bitnost njegove uloge u kulturi, koja je, čini se, više zastupljenija danas nego iskonska njegova uloga, ona religiozna. Smatram da je malo hereze savršen način da vam predstavim ukrajinski trio čije su žice gitara i udarci bubnjeva jučer hipnotizirali grupu onih sretnika koji su se našli pred binom Vintage Industrial Bar-a, a to je stoner rock grupa nazvana STONED JESUS.

Na samom uštimavanju instrumenata ekipa iz publike je već počela ludjeti dok je pjevač Igor Sidorenko vikao tehničarima: „I need more bass for the drummer!“ Dignuvši tako puni potencijal svojih glazbala, koncert je započeo u sasvim laganoj, ali agresivnoj maniri koja se kasnije nastavila nešto energičnije, kada su se tijela hipnotizirane mase sasvim zagrijala za Jesus-ov zvuk.

stoned-jesus-zagreb-live-2014-photo-dora-saric

Stoned Jesus uživo u Zagrebu 2014. godine, photo Dora Šarić

Pjesme kojima su uplivavali u magiju stonera dolaze sa dva njihova albuma – „First Communion“ (2010.) i „Seven Thunders Roar“ (2012.), a u travnju 2014. izdali su singl „Here Come the Robots“ kojim najavljuju novi album. Tako se na repertoaru već pri samom početku našla „Youth for Sale“ a ubrzo ju je sustigla „I’m the mountain“, za koju je Igor rekao: „This is our favourite“, a po reakciji publike dalo se zaključiti da dijele mišljenje s njim po tom pitanju. Niz se upotpunio sa „Rituals of the Sun“„Indian“„Envelope“„Falling Apart“ i „Silkworm Confessions“, po čemu bi se dalo zaključiti da su ispunili sva očekivanja njihovog koncertnog prvijenca u Zagrebu.

Uz „Electric Mistress“ na bisu završili su svoj čarobnjački proces i naklonili se publici koja je upijala zadnje trzaje vibracija u zraku i tražila još i još…

Piše Terezija Bjelajac

stoned-jesus-zagreb-live-2014-photo-dora-saric

Stoned Jesus uživo u Zagrebu 2014. godine, photo Dora Šarić

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.