VESTI

STONEBRIDE izdali novi album „Animals on Display“

Written by Hardwired Crew

Nakon četiri godine od poslednjeg albuma „Heavy Envelope“ zagrebački psychedelic doom/stoner metal bend STONEBRIDE najavljuje izlazak novog materijala iz svoje muzičke laboratorije u formi mini albuma nazvanog „Animals on Display“.

Novi album, koji ima četiri numere, zasad će biti dostupan na disku i u digitalnim formatima u izdanju nezavisne diskografske kuće PDV Records, dok se verzija na vinilu očekuje na jesen. Kako iz benda kažu, od svih svojih dosadašnjih izdanja na ovome su radili najiscrpnije, sve do sitnih detalja nevidljivih oku i nečujnih uhu.

„Animals on Display“ lista pesama:
01. Animal on Display
02. Embodiment
03. Early Bird
04. Half of Me

Koncept albuma je upotpunjen i omotom za koji je zaslužan umetnik Krešimir Ćuk, poznatiji kao VAST. On je digitalni likovni umjetnik čiji radovi nastaju kao kombinacija digitalnih foto kolaža i vektorske grafike, te njihovog međusobnog preplitanja.

„Animals on Display“ sniman je na nekolicini zagrebačkih lokacija tokom prošle godine, kao što su na primer studiji SoundBrick, Kramasonik, Chicken Sound, Ribič, te i sama prostorija u kojoj bend ima probe – Deep In The Hole. Producentsku palicu je preuzeo pevač i gitarista benda Siniša Krneta, snimanje samih instrumenata i vokala su radili Luka Grubišić, Vedran Kovačić, Hrvoje Nikšić, Vedran Rao Brlečić i Hrvoje Štefotić. Za miks je zaslužan Vedran Rao Brlečić, a za mastering Carl Saff.