VESTI

Soul pevač Charles Bradley umro u 68. godini

Written by Hardwired Crew


Soul pevač Charles Bradley umro je u 68. godini. Pevaču je tokom prošlogodišnje turneje dijagnostifikovan tumor u stomaku, nakon čega je otkazao nekoliko koncerata. „Izboriću se sa ovim kao što sam se izborio sa svim drugim preprekama u svom životu“, izjavio je Bradley nakon što je saznao za dijagnozu. Nakon tretmana, rak se vratio i proširio na jetru, pa su otkazani i mnogi koncerti u 2017. godini.

Bradley je profesionalnu muzičku karijeru započeo tek 2011. godine, kada je objavio debi album „No Time for Dreaming“. Proveo je veći deo života u siromaštvu radeći honorarne poslove i pevajući u kaver bendovima. Detalji o njegovom životu i počecima karijere zabeleženi su u dokumentarcu „Charles Bradley: Soul of America“.

Bio je poznat po svojim iskrenim i upečatljivim nastupima. Uvek je naglašavao značaj iskrenosti u muzici. „Ako želiš ljudima da pružiš šou, nekad to bude iskreno, i ljudi će te pažljivije slušati“, rekao je. „Ja pevam istinu, pružam svoje srce i dušu. Ako ćeš pevati, pevaj iz srca i svet će te čuti.“

Svet je čuo Bradley-a, ali tek kada je on imao 62 godine. To mu nije smetalo: „Bilo je potrebno 62 godine da me pronađu, ali zahvaljujem Bogu, jer neke ljude nikada ne pronađu“.

O autoru

Hardwired Crew

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.