VESTI

Soul pevač Charles Bradley umro u 68. godini

Written by Hardwired Crew


Soul pevač Charles Bradley umro je u 68. godini. Pevaču je tokom prošlogodišnje turneje dijagnostifikovan tumor u stomaku, nakon čega je otkazao nekoliko koncerata. „Izboriću se sa ovim kao što sam se izborio sa svim drugim preprekama u svom životu“, izjavio je Bradley nakon što je saznao za dijagnozu. Nakon tretmana, rak se vratio i proširio na jetru, pa su otkazani i mnogi koncerti u 2017. godini.

Bradley je profesionalnu muzičku karijeru započeo tek 2011. godine, kada je objavio debi album „No Time for Dreaming“. Proveo je veći deo života u siromaštvu radeći honorarne poslove i pevajući u kaver bendovima. Detalji o njegovom životu i počecima karijere zabeleženi su u dokumentarcu „Charles Bradley: Soul of America“.

Bio je poznat po svojim iskrenim i upečatljivim nastupima. Uvek je naglašavao značaj iskrenosti u muzici. „Ako želiš ljudima da pružiš šou, nekad to bude iskreno, i ljudi će te pažljivije slušati“, rekao je. „Ja pevam istinu, pružam svoje srce i dušu. Ako ćeš pevati, pevaj iz srca i svet će te čuti.“

Svet je čuo Bradley-a, ali tek kada je on imao 62 godine. To mu nije smetalo: „Bilo je potrebno 62 godine da me pronađu, ali zahvaljujem Bogu, jer neke ljude nikada ne pronađu“.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.