KONCERTI

SOPOT u novosadskoj Gerili 3. novembra

Sopot-bend-featured
Written by Hardwired Crew

Banjalučki bend SOPOT, ili kako ga organizatori koncerta opisuju – balkan/d’n’b/rock/dub spektakl, prvi put će nastupiti u novosadskom klubu Gerila, u petak 3. novembra. Koncert će početi u 22 sata, karte se u pretprodaji mogu kupiti za 200 dinara, dok će na ulazu one koštati 300 dinara, a sve dodatne informacije možete dobiti ovde.

Sopot-bend-featured

Sopot je bend koji je poslednjih nekoliko godina sve popularniji na regionalnoj muzičkoj sceni, a beleži desetu godinu postojanja. Zamišljen je kao projekat sa jakim autorskim pečatom koji kroz saradnju sa domaćim i stranim umetnicima stvara fuziju balkanske umetnosti sa modernom tehnologijom, a 2006. godine ga je u Banjaluci osnovao umetnik Petar Topalović.

Njihov autorski izraz je savremeni muzički hibrid, kroz koji članovi benda kreiraju sopstveni muzički kosmos mešavinom dub, reggae i drum ‘n’ bass zvuka sa motivima balkanske izvorne muzike. Dosad su izdali tri studijska albuma – „Dabalkan“ (2007), „Equilibrium“ (2009) i „Sopotnik“ (2013) – a na njima su sarađivali sa mnogim umetnicima iz regiona i Evrope.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.