IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Smrtonosna šorka u novobeogradskom SKC-u!

mortal-kombat-live-belgrade-2012
Written by Marko Ristić

U subotu 26. maja se održao i treći antievrovizijski koncert pod pokroviteljstvom benda MORTAL KOMBAT. Kao podrška nstupio je bend SELJAČKA BUNA, koji je svoj interesantan nastup započeo oko 22 sata.

Njihova verzija metala, na seljački način, odlično je zagrejala publiku. Dok sam gledao ovaj bend, moram priznati, dosta sam razmišljao o tom „seljačkom“ pristupu rok muzici. Iako se ovaj bend ni najmanje ne može porediti sa grupama koje su svoje karijere izgradile na tom seljačkom imidžu (Vatreni Poljubac, Bijelo Dugme, itd.) sigurno je da će u Srbiji to proći dobro. Da li je to zbog mentaliteta ili nam je prosto blizak taj stil, ko će ga znati.

seljacka-buna-live-belgrade-2012-photo-marko-ristic

Seljačka Buna uživo u Beogradu 2012. godine, photo Marko Ristić

Sala novobeogradskog SKC-a prosto ne dozvoljava da bendovi imaju dobar zvuk, pa su svi oni koji nisu znali njihove pesme napamet (kao dole potpisani) imali poteškoće da razumeju pevača, a samim tim ne mogu imati kompletnu sliku, pošto se njihova svirka u mnogome zasniva na šaljivim tekstovima.

Atmosfera u publici je govorila sama za sebe. Tokom njihovog nastupa dobar deo publike se ludo provodio u razmeni nežnosti poznatijoj kao „šutka“, tako da nije izostalo sve ono što je potrebno za odličan nastup: usviran bend i odlična publika. A da li će ovaj bend nastaviti uzlaznom putanjom kojom je krenuo, vreme će pokazati.

Na red dolaze i zvezde večeri. Nestrpljiva publika je počela da skandira ime ovog sastava dok se nisu ugasila svetla, a  tada je nastala atmosfera koju jedan bend može poželeti.

Svi u glas pevaju svaku pesmu, sala prilično ispunjena, bend izuzetno dobro usviran… Sve na mestu.

Mortal Kombat je otprašio kompletan autorski materijal uz odlično koketiranje numerama bendova Metallica, Iron Maiden i Manowar, što je dodatno zagrejalno atmosferu.

Ovim koncertom bend polako ali sigurno najavljuje drugi album koji je u pripremi, a singlovi „Zvezde Granda“ i „Seljačka Buna“ (koje možete preuzeti na našem portalu) već su postali dobri koncertni favoriti. Naravno, „Beat It„, „Teretana„, „Nemoj Biti Emo„, „Evrovizija“ i ostale sa „Smrtonosne Šorke“ su prošle odlično.

Zvuk nije bio najsrećiniji ni tokom nastupa Mortal Kombata, što govori u prilog tome da bi SKC mogao ozbiljno da se pozabavi ovom salom, tj. da je adaptira tako da bendovi mogu da daju svoj maksimum. Nećemo da se izvlačimo na manjak koncertnih prostora. Imamo ih malo? Napravite ih kako treba. Tačka.

mortal-kombat-live-belgrade-2012-photo-marko-ristic-6

Mortal Kombat uživo u Beogradu 2012. godine, photo Marko Ristić

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA SA NASTUPA
BENDA MORTAL KOMBAT

Još jedna stvar koja se nije mogla izbeći kada je u pitanju atmosfera koja je bila na sinoćnjem koncertu, jeste nesnosna vrućina, a tu bih iskoristio iste tri rečenice iz prethodnog pasusa.

Ono što MORTAL KOMBAT ima trenutno pred sobom je težak zadatak. Napravili su apsolutni bum prvim albumom i imaju priličan broj fanova na koncertima. 26. maj je potvrdio da je ovaj sastav spreman za još veće poduhvate. Nadam se da će nas i u budućnosti čekati još veći broj ovakvih koncerata.

Piše Marko Ristić
Ovaj članak je prvo objavljen na Nocturne Magazine sajtu

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.