IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Slash u Beogradu – „Nightrain“ ponovo protutnjao Arenom!

slash-live-belgrade-2011-featured
Written by Hardwired Crew

Nakon posete reinkarnacije GnR-a prošle godine, usledio je i koncert legendarnog gitariste istoimenog benda –  Saula Hudsona, poznatijeg kao Slash. Pored Guns N Roses-a, svirao je i u Slash’s Snakepit koji nije zaživeo, i u Velvet Revolveru, te iza sebe ima još i solo album pod imenom „Slash“ na kojem je ostvarena saradnja sa mnogim velikim zvezdama kao što su Ian iz The Culta i Lemmy iz Motorhead-a.

Nego, da se vratimo na održani koncert.

slash-live-belgrade-2014-2011-photo-aleksandar-zec

Slash uživo u Beogradu 2011. godine, photo Aleksanrar Zec

Nastup kao nastup, iskreno, nije bio pravi spektakl. Dosta je skromno izgledalo, bez posebnih svetlosnih ili bilo kojih drugih efekata, no svirka je bila fenomenalna. Kao i na koncert GnR došla sam sa rezervama i predrasudama da „to neće biti to“, međutim, Myles Kennedy je bogovski odradio posao i pokazao stvarno zavidne vokalne sposobnosti. Izvođene su naizmenično pesme Gunsa, zatim Velvet Revolvera, Snakepita i stvari sa solo albuma.

Kao predgrupa su nastupili domaći Tea Break, čiji je nastup prošao bez velikog oduševljenja i komešanja publike (iako je odlična svirka bila) koja je sa nestrpljenjem čekala gitarskog genija.

slash-live-belgrade-2014-2011-photo-aleksandar-zec

Slash uživo u Beogradu 2011. godine, photo Aleksanrar Zec

Slash je izašao na binu nešto pre 21:00 i otvorio koncert pesmom „Ghost“ koju je snimio sa Ianom Astbury-jem i koja se nalazi na prošlogodišnjem albumu. Kennedy je, kao što sam pomenula, bio na visini zadatka i odlično otpevao sve pesme koje studijski nisu snimane sa njegovim vokalom.

Sledeća pesma koja je napravila opšti haos jeste bio „Nightrain“, koja je i Slashu jedna od omiljenih za izvođenje uživo. Iako je bio dosta statičan tokom koncerta i bio samo na levoj strani bine (maler), živnuo je tokom ovih par minuta, što je dodatno podstaklo fanpit da osigura sebi još koju bolnu tačku za sutra ujutru.

Bilo je oko 5,000 ljudi, fanpit je bio krcat u toj meri da smo se borili za vazduh i rebra, što i nije bilo tako strašno ako se uzme u obzir da smo gledali kako prebira po žicama Les Paula sa razdaljine od par metara.

slash-live-belgrade-2014-2011-photo-aleksandar-zec

Slash uživo u Beogradu 2011. godine, photo Aleksanrar Zec

Uglavnom je publika najbolje reagovala na stare hitove iz vremena vladavine Guns N Rosesa:  ”Rocket Queen”, ”My Michelle”, ”Mr.Brownstone”, ”Patience” i, naravno, ”Sweet Child O’ Mine”.

Za mikrofonom se našao i basista Todd Kerns koji je otpevao numeru ”Dr Alibi” (snimljena sa Lemmy-jem iz Motorheada). Todd se super uklopio i sasvim solidno otpevao ovu pesmu. Slash je par puta stao za mikrofon kako bi nas pozdravio i rekao da je ovo poslednji koncert njihove svetske turneje koja je trajala više od godinu dana.

Ah, da… Nezaboravna solaza i tema iz „Kuma“ bili su nekoliko orgazmičkih minuta kojima je demonstrirao svoje umeće. Neki pametni novinar je napisao nešto tipa da je „preterao sa soliranjem“ i „smorio“ masu. Naravno da neće biti šutki dok ide solo deo i ne, ne verujem da je to „smorilo masu“ jer su oni došli upravo to da čuju i vide. Svašta.

Elem, nakon pesme Velvet Revolvera „Slither“, bend se povukao sa bine, ali kao odgovor na glasne ovacije, Slash je izašao pred publiku (ovoga puta bez majice, sa onoliko godina… Perla nema mnogo šta da mu zameri), i odsvirao još dve pesme, da bi potom bacio u euforiju celu Arenu pesmom ”Paradise City”.

Eto, ko je bio i na Gunsima može da se teši da je video i Axla i Slasha u relativno kratkom roku, pa nek zamišlja da su bili na istoj bini… Šbbkbb… Inače, saznah da je bend izašao ispred Arene nedugo nakon završetka koncerta, pa su oni srećnici i najveći fanovi koji su ostali uspeli da uzmu i autograme. U najavi je i novi materijal sledeće godine kao i turneja povodom istog. Ko zna, možda nas posluži luda sreća da ga čujemo dva puta u životu.

Piše Jelena Bandić, fotografije Aleksandar Zec
Ovaj članak je prvo objavljen na Nocturne Magazine sajtu

*** POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA ***

SET LISTA

1. Ghost
2. Mean Bone (Slash’s Snakepit song) 
3. Sucker Train Blues (Velvet Revolver song)
4. Nightrain (Guns N’ Roses song)
5. Rocket Queen (Guns N’ Roses song)
6. Civil War (Guns N’ Roses song)
7. Back From Cali
8. Promise
9. Starlight
10. Nothing To Say
11. My Michelle (Guns N’ Roses song)
12. Doctor Alibi
13. Speed Parade (Slash’s Snakepit song)
14. Mr. Brownstone (Guns N’ Roses song)
15. Jizz Da Pit (Slash’s Snakepit song)
16. Just Like Anything (Slash’s Snakepit song)
17. Patience (Guns N’ Roses song)
18. Guitar Solo / Godfather Theme
19. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses song)
20. Slither (Velvet Revolver song)
 
Encore:
21. Beggars & Hangers-On (Slash’s Snakepit song)
22. By The Sword 
23. Paradise City (Guns N’ Roses song)
 
slash-live-belgrade-2014-2011-photo-aleksandar-zec

Slash uživo u Beogradu 2011. godine, photo Aleksanrar Zec

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.