KONCERTI VESTI

SKUNK ANANSIE dolaze na INmusic festival #13!

skunk-anansie-zagreb-inmusic-2017
Written by Marko Ristić

Nakon objave sjajnih Queens Of The Stone Age, INmusic festivalu #13 pridružuje se još jedno sjajno ime – Skunk Anansie! Na glavnu pozornicu INmusica #13 donose dobro poznate hitove poput „Secretly“, „Hedonism“, „Weak“ i mnoge druge!

skunk-anansie-zagreb-inmusic-2017

Nakon neodržanog nastupa u 2016. godini zbog iznenadne bolesti pevačice Skin, Skunk Anansie se vraćaju na INmusic #13 održati svoje obećanje publici dano na pozornici INmusic festivala #11. Poznatu britansku rock četvorku čine harizmatična pevačica Deborah Anne Dyer, poznatija kao Skin, basista Cas, gitarista Ace i bubnjar Mark. Bend je osnovan 1994. godine, a kao inspiracija za ime benda poslužila je zapadnoafrička narodna priča o Anansiju – mitskom čovjekolikom pauku iz Gane, uz dodatak riječi „Skunk“ koji je imenu benda dao dozu opasnosti. Nepunu godinu dana od njihovog prvog nastupa, čitaoci popularnogmuzičkog časopisa Kerrang su ih 1995. godine proglasili najboljim novim britanskim bendom.

Naredno decenija benda, uz broje nominacije i priznanja, obeležilo je preko 5 miliona prodanih albuma i 7 rasprodanih svetskih turneja. 2004. godine uvršteni su u Guinness-ovu knjigu britanskih hit singlova i albuma kao jedan od najuspešnijih britanskih izvođača u poslednjih 50 godina. Nakon što su se 2002. godine članovi benda privremeno razišli, nastavili su se samostalno baviti muzikom, a 2009. ponovo su oformili isti bend te su, nakon održana dva tajna londonska povratnička koncerta, nastavili obogaćivati svet dobrom muzikom! Ukupno su snimili šest studijskih albuma, a posljednji studijski album „Anarchytecture“ izašao je u 2016. godini. Do sada su sarađivali s brojnim producentima kao što su Jeremy Wheatley (Depeche Mode), Chris Sheldon (Foo Fighters, Radiohead, Pixies), Cenzo Townshend (U2, Snow Patrol, Kaiser Chiefs) te nastupili na najvećim svjetskim festivalima, a nastupali su i za Dalai Lamu te na proslavi osamdesetog rođendana Nelsona Mandela. Fenomenalni Skunk Anansie se prema obećanju vraćaju održati propušteni nastup na INmusic festivalu i ispuniti očekivanja hrvatske publike!

Uz Skunk Anansie za nezaboravne trenutke trinaestog INmusic festivala pobrinut će se i Queens Of The Stone Age kao prvi objavljeni headlineri INmusica #13! INmusic festival #13 održati će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine. Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su isključivo putemslužbenog festivalskog webshopa po cijeni od 349 kuna kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna, a uskoro u prodaju stiže i traženi INmusic blagdanski paket!