IZDVAJAMO SPECIJAL

Singlovi koje ste propustili ove nedelje (45/2018)

Written by Hardwired Crew

Sigurno ste primetili da na našem portalu nema više učestalih objava novih koncerata, singlova, spotova itd itd. Ono što je sigurno jeste da će ih biti, samo ukoliko ih puštamo premijerno, jer smo shvatili da će vam nedeljni presek onoga što dolazi svakodnevno biti od većeg značaja nego da vas zatrpavamo svakodnevnim objavama ovaj ovo, ovaj ono. Tako smo rešili da se poigramo na potpuno drugačiji način, što će i nama doneti možda zanimljiviji koncert, kao i više vremena da se bavimo autorskim tekstovima, a ne samo pukim prenošenjem informacija.

SENSHI
„Senshi No Seishin“ feat. ROA

Novosadski sastav SENSHI objavio je svoj edmi singl za numeru „Senshi No Seishin“ na kojoj gostuje ROA, a koji donosi snimke sa turneje na kojoj su nedavno bili u Japanu (a koju smo najavili u intervjuu). Momci će 30. novembra održati i prvi koncert u Srbiji u klubu CK13 u Novom Sadu, gde će prikazati i ceo film koji je snimljen na ovoj turneji.

Nikola Vranjković
„Marburg (Hommo Epilepticus)“

Nikola Vranjković i njegov ablum „Veronautika“ (recenziju pročitajte ovde) su u godišnjem izboru Hardwired magazina proglašeni kao album godine. Ako ste slušali Nikolin album i sami možete zaključiti kao je jako teško ovako kompleksne i dugačke numere ekranizovati, što Nikoli i njegovim saradnicima nije problem. Kao najava koncerta koji će se održati u Kombak dvorani 13. decembra pojavio se i spot za numeru „Marburg (Hommo Epilepticus)“ koji možete videti ispod.

DOWNSTROY
„One Foot In The Grave“

Nakon nekoliko ovogodišnjih nastupa na festivalima i kao podrška sastavu Soulfly u Novom Sadu, kikindski DOWNSTROY najavljuje novo EP izdanje „Clone“, koje će izaći pod etiketom Nocturne Media. U susret EP izdanju, stiže i singl „One Foot In The Grave“ koji možete poslušati ispod. 

SNB
„Brzopletost“

Novosadski sastav SNB nedavno je promovisao svoj prvi album „Brzopletost“ koji se pojavio putem novosadske izdavačke kuće SKCNS. Kao što to obično i biva, bend je snimio i video koji bi trealo da vam skrene pažnju na ovo izdanje, a u pitanju je video za naslovnu numeru. Snimanje i miks je na Pejićevim salašima uradio Pedericco Rashiid (za one koji ne znaju Radule, gitarista benda ATHEIST RAP).

LETU ŠTUKE feat. DUBIOZA KOLEKTIV
„Zemlja gori“

Sarajevski sastav LETU ŠTUKE dugo nije objavljivao ništa novo. I to je ljudima koji vole ovaj bend predstavljalo problem, bar po komentarima koje smo mi čuli. No, „Topla voda“, novi album ovog benda će biti dostupan uskoro, a kao prvi singl sa istog stiže sasvim neočekivana numera. Melanholičnu atmosferu razdrmali su uz pomoć benda Dubioza Kolektiv i uspeli da spoje možda i nespojivo. Režiser spota “Zemlja gori” je Admir Švrakić, koji je sa Štukama već sarađivao na spotu “Supermarket”. U novom spotu se uz Dina pojavljuju i ostali članovi Štuka, a u svojim prepoznatljivim odorama uloge su dobili i članovi Dubioza kolektiv.

ENJOY SARMA
„Forged In Hell“

Bend ENJOY SARMA iz Kovina, koje inače vole da zovu Srpska Pantera, posle 2 godine se oglasio novim singlom. Numeru „Forged In Hell“ su objavili na svom Youtube kanalu, bez više informacija da li se samo radi o singlu ili nas možda uskoro očekuje i nešto više od ovog sjajnog benda. Pesma je snimana u studiju Češnjak, dok je miks radio Luka Matković u studiju Citadella. Enjoy Sarma su najavili koncert 1. decembra u klubu KB u Požarevcu. Momci su poslednji studijski album „Social Disorder“ objavili 2016. godine putem izdavačke kuće Nocturne Media.

Zoran Stefanoski
„Butchered Hope“

Zoran Stefanoski dolazi iz Kičeva (Makedonija) i već nekoliko godina objavljuje singlove kao one man band. Poslednji uradak je objavljen skoro i nosi naslov „Butchered Hope“ i dolazi u formi spota. Sve instrumente za ovu numeru Zoran je snimio sam. 

PERO DEFFORMERO
„Lola“

Novosadski folk metal sastav PERO DEFFORMERO ima još jedan novi singl u kojem se pored Bišketa pojavljuju članice benda Nemesis i dve gumene lutke. Kakav je ishod ovog scenarija, možete videti ispod.