VESTI

Singl „Magazine“ najavljuje novi album benda Editors

editors-photo-2015
Written by Marko Ristić

Jedan od najpopularnijih indie rock bendova današnjice, britanski EDITORS, objavili su prvi singl sa svog predstojećeg albuma „Violence“. Singl „Magazine“ ispraćen je karakterističnim video spotom koji možete pogledati ispod.

Pesma „Magazine“ je prvi singl benda Editors nakon trogodišnje pauze. Na pesmi je uočljiv svojevrsni stilski zaokret u radu benda Editors budući da je aranžman pesme više okrenut pop muzici pritom ne gubeći na oštrini po kojoj je ovaj sastav poznat. Tekst, kao i prateći spot politički su angažovani i direktno usmereni u one na vlasti i ostale svetske moćnike. Spot je sniman u Amsterdamu, a režirao ga je Rahi Rezvani, sa kojim bend godinama sarađuje.

4 EDITORS ©Rahi Rezvani 2017_Lo Res

Editors, photo © Rahi Rezvani 2017

Povodom objavljivanja novog singla, frontmen Editors-a Tom Smith je izjavio sledeće: „Magazine je prst uperen u one u čijim rukama je moć, u nekog korumpiranog političara ili biznismena, ironično  bockanje onih koji su gladni moći i koji u te svrhe obmanjuju mase.“

Album „Violence“ predstavlja šesto studijsko izdanje benda Editors. Izvršni producent albuma je Leo Abrahams, koji je poznat po saradnji sa bendom Florence & The Machine, dok su u produkciji, miksu i masteringu asistirali John Power, Cenzo Townshend i Alan Moulder.