IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Siberian Meat Grinder – Ruska salata na novosadski način

siberian-meat-grinder-live-novi-sad-2014-photo-tamara-samardzic
Written by Hardwired Crew

Po drugi put u manje od godinu dana moskovski crossover thrash ludaci SIBERIAN MEAT GRINDER posetili su Novi Sad. Mesto zločina je ponovo bio Club Quarter.

Zbog nezgodnog datuma, u sred letnje sezone, ali i preklapanja sa Fluff hardcore festivalom u Češkoj, na koji je otišlo nekoliko desetina ljudi kako iz Novog Sada, tako i drugih gradova Srbije, organizatori su se odlučili za “skraćeni” Quarter i malu binu, što se nažalost pokazalo kao greška.

siberian-meat-grinder-live-novi-sad-2014-photo-tamara-samardzic

Uprkos svemu navedenom, interesovanje za ovaj koncert je bilo ogromno, a pored Novosađana, videli smo ljude i iz Beograda, Bečeja, Valjeva i još nekih gradova. Prostor je bio krcat, što mala bina nije uspela adekvatno da podrži pa je osim u prvih nekoliko redova bilo izuzetno teško čuti, a gotovo nemoguće videti dešavanja na bini.

Onima kojima to nije smetalo, bili su Rusi. Početak turneje, odlična svirka i mnogo energije koju je trebalo potrošiti. Sa svoja dva EP izdanja “Hail to the Tzar” iz 2012. i prošlogodišnjim “Versus the World” izgradili su veliku bazu fanova širom Evrope, uključujući i našu zemlju, a uspeli su da izgrade i reputaciju energičnog “live” benda. Nizale su se “Chainsaw in the Dark”“Die on the Road”“From Dust Returned”“Fukk Your Life” i druge koje je publika spremno prihvatala.

siberian-meat-grinder-live-novi-sad-2014-photo-tamara-samardzic

Bilo je šutki, skakanja, surfovanja, horskog pevanja, visoko podignutih pesnica, a videlo se da je i bend oduševljen odzivom. Zahvaljivali su se publici, slikali sa njima i pozivali na još jače reakcije. Možda i najjače reakcije izazvale su “Hail to the Tzar” “Still in the Game” izvedene pred sam kraj. Bend je dobio čak i bis.

Moram da priznam da nisam toliko upoznat sa ruskom scenom, ali isto tako i nema previše ruskih bendova koji su uspeli da ostvare veći uspeh van matične zemlje. Siberian Meet Grinder su na sjajnom putu da to ostvare, a svojim kvalitetom i energijom imaju debelu podlogu da to i urade.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.