RECENZIJE ALBUMA

SEVENDUST – „All I See Is War“ (2018)

Written by Marko Ristić

SEVENDUST
„All I See Is War“
Alternative metal
Rise Records (2018)

Ni trenutka nisu skrenuli sa puta koji je ozbiljno utemeljen još na početku karijere, tako da ćete u svakom momentu znati da se ovde radi o bendu Sevendust.

SEVENDUST je jedan od onih bendova čijem sam se svakom novom albumu radovao. Nekada su me oduvali, nekada razočarali, ali me nikada nisu ostavili ravnodušnim, što je u suštini i najvažnija stvar.

Tokom 21 godine koliko traje njihova karijera Sevendust su uspeli sve. Od demo benda do nominacije za Grammy nagradu. Bili su okarakterisani kao nu-metal bend, pa kasnije kao melodic agro rock. Tako je, besmislice žanrovskih podela su uzele maha. Ali to ih nije sprečilo da svaki put naprave album gde će se svojski boriti sa svojim demonima.

Lajon Witherspoon i ekipa su me kupili albumom „Seasons“ koji je izašao 2003. godine i od tada ih pratim. Već posle prvog preslušavanja novog albuma, mogu vam reći da je sve na mestu. Baš onako kako su nas Sevendust i navikli.

Jako emotivne numere protkane najdinamičnijim glasom koji sam u ovom žanru čuo, uz odlične gitarske deonice i vrlo preciznu ritam sekciju. Oni su u stanju da naprave pesmu koja će bez problema naći svoje mesto na radio talasima, ali sigurno i pružiti užitak svim ljubiteljima žestokog zvuka. I to je možda i najvažnija karta ovog benda.

Na „All I See Is War“ preovladavaju mid-tempo numere, i to je nešto što će vas možda odvratiti od ponovnog preslušavanja. Ali kada malo bolje sagledate diskografijuu ovog benda, na to smo i navikli. No, tu su „Truth“, „Risen“ i „Dirty“ da ne pokvarite utisak o tome koliko ovaj bend može da roka.

Dvanaestim studijskim albumom „All I See Is War“ su ponovo uspeli da me oduševe. Ni trenutka nisu skrenuli sa puta koji je ozbiljno utemeljen još na početku karijere, tako da ćete u svakom momentu znati da se ovde radi o bendu Sevendust. „All I See Is War“ je dobra ploča, koja dolazi kao logičan nastavaka njihovog poslednjeg albuma „Kill The Flaw“.

Lista pesama:

01. Dirty
02. God Bites His Tongue
03. Medicated
04. Unforgiven
05. Sickness
06. Cheers
07. Risen
08. Moments
09. Not Original
10. Descend
11. Life Deceives You
12. The Truth

3

Ni trenutka nisu skrenuli sa puta koji je ozbiljno utemeljen još na početku karijere, tako da ćete u svakom momentu znati da se ovde radi o bendu Sevendust.