VESTI

SEINE objavili album „22“

Written by Hardwired Crew

Hrvatski freak-folk-punk-trip-hop duo SEINE je izdao svoj drugi studijski album „22“ za Moonlee Records i francuskog izdavača Vox Project. Album je trenutačno dostupan kao CD i u digitalnom formatu putem streaming servisa (uključujući Bandcamp “free download” opciju). Vinilna verzija albuma izlazi u julu (pre-order).

Inovativnim transžanrovskim pristupom, sočnim liričkim dosetkama i 100% autentičnom muzičkom ekspresijom dvojac Seine je albumom ’22’ stvorio iznimno originalan rock album, teško usporediv s bilo čime.

1. Nebo
2. Novče
3. Pitaju
4. Paresu
5. Treba
6. Borovnica
7. El zlo

Drugi studijski album „22“ nas suočava sa zagonetnim zvukom, koji probija žanrovske konvencije na ukrštanju noise i alternativnog rocka, trip hopa i no wavea, mestimično čak sa prizvukom kabarea. Dvojac nastavlja sa istraživanjem atraktivnih, zadimljenih i polako raspadajućim atmosferičnostima, koje su obeležile već njihov prvenac, a novost je veći naglasak na disonancijama i atonalnosti. Album je pun kompleksnih aranžmana i robustnih instrumentalnih podloga. Sedam pesama sa lako pamtljivim hookovima pluta po melanholičnim vodama, nudeći slušaocu introspektivno iskustvo. Elektrificirana akustična gitara i bubnjevi i dalje predstavljaju središnju tačku njihove muzike, ali se zvučna paleta proširila probadajućim elektronskim teksturama, semplovima klasičnih instrumenata i mantričnim poliritmijama. Aktuelni Seine izražaj tako sadrži i svoje funky, freaky i nekonvencionalne gruvove, koji nas zibaju u introspektivni ples.

O autoru

Hardwired Crew