KONCERTI VESTI

SAVAGE BEAT stižu u Beograd krajem maja

Written by Hardwired Crew

Holandski bend koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja na evropskoj Oi! Punk sceni, SAVAGE BEAT 31. maja će nastupiti u Beogradu i to u klubu Elektropionir. Sa njima će te večeri nastupiti bendovi S.U.S. Ju Ju Hands. Ulaznice će se prodavati na ulasku na koncert po ceni od 500 dinara.

Rogier Heumakers (The Shining, The Works) basista i autor prvih demo snimaka je sklopio ekipu ortaka koji već godinama sviraju po raznim Holandskim bendovima. Pored njega, tu su Lionni Paul, bubnjar i gitarista iz benda Wanderlust, Steven (Lords of Altamnot), Marko (The Works, Heros & Ziros). Šest pesama snimljenih 2017. godine izlaze kao 12”, CD i kasteta  u Francuskoj, Holandiji i Nemačkoj. Kada se cela priča iz projekta transformiše u pravi bend koji cepa pankčinu sa uticajima garage, glam i pub rock zvuka. Slede svirke po celoj Holandiji i Nemačkoj. U međuvremenu izlazi split singl sa bendom Concrete Elite iz Teksasa, tri pesme na kompilaciji “Oi ain’t Dead 7” i najzad full length album „Wired“ na Rebellion Records iz Holandije. Gitarista Paul napušta bend da bi se posvetio lutanju po Američkim pustinjama i umesto njega dolazi Jeroen (Bratpack, Need). 2019. godine bend je imao svirke u Francuskoj, Španiji, a na leto idu na desetodnevnu turneju po USA i Kanadi.

Bend S.U.S. sviraju fuziju punk rocka i garažnog rocka. Specifični su po svojoj mornarskoj “uniformi”, žestokim live nastupima uz pomalo pirotehnike, kao i po tome što je glavni vokal bubnjar. Iza sebe imajud ve mini turneje po Holandiji, kao i mnoštvo koncerata po Ex-Yu zemljama kao i dve evropske turneje. 2010. godine je izašao prvi album „Brend imaginarne revolucije“, izašli su na kompilaciji sa obradama benda Novembar – „Tako mlad i tako čist“ i na kompilaciji obrada britanskih bendova „Influences“. 2017. godine izlazi album na vinilu album koji nosi naziv „Slepi putnik“.

JuJu Hands su veterani BG/RU hardcore punk/grindcore/rockabilly/blues scene. Sviraju Mutant Desert Punk. Krajem 2017. godine objavljuju prvi EP „Most Likely Hate You“ koji je od starta izazvao pozitivne kritike. Ove godine se predstavljaju novim ostvarenjem „Una Noche De canciones Salvajes!“