VESTI

SABATON su u studiju i snimaju novi album

sabaton-live-belgrade-2013-photo-marko-ristic
Written by Marko Ristić

Momci iz švedskog metal benda SABATON su ušli u studio i počeli sa snimanjem novog albuma. Naslednik albuma „The Last Stand“ (recenziju pročitajte ovde) će, kao i prošli, biti objavljen putem Nuclear Blast Records. Pevač Joakim Brodén i basista Pär Sundström objavili su kratku video poruku i rekli fanovima šta mogu da očekuju od benda tokom 2019. godine.

„Imamo vrlo uzbudljive vesti za vas“ rekao je Joakim. „Pravimo novi album. Ne kažem da ćemo početi to da radimo – mi ga zapravo snimamo ovog momenta!“ dodao je on.

Ranije ove godine, Brodén je rekao za grčki TV War da ima odlično objašnjenje zašto se na novi album čeka duže nego što je to uobičajeno za ovaj bend: „Radi se o tome da nas je poslednja turneja odvela bukvalno svuda. Do sada nismo toliko svirali u Australiji, Sverenoj i Južnoj Americi kao što je to sada bio slučaj, pa se na novi album čeka duže od dve godine. Prosto nismo imali kada pre da ga snimimo. Ali ne brinite, nećemo postati bend čiji ćete novi album čekati osam godina.“

Novi album benda SABATON će biti prvi na kojem ćemo imati prilike da čujemo gitaristu Tommy Johansson-a (GOLDEN RESURRECTIONREINXEED), koji je došao kao zamena Thobbe Englund-u in 2016. godine.