VESTI

SABATON rade na novom materijalu

Written by Marko Ristić

Basista benda SABATONPär Sundström potvrdio je u intervjuu koji je dao magazinu Double Kick da je ova švedska metal skupina počela sa radom na nasledniku albuma „The Last Stand“ koji je izašao 2016. godine (pročitajte recenziju ovde).

„Sigurno je da nećemo odmah izbaciti novi album, pošto nam je potrebno još vremena da završimo, uđemo u studio i sve što ide. Jako smo zauzeti svirkama i jako je teško uskladiti sve“ kazao je Pär Sundström. „Ranije je bilo mnogo lakše sve uskladiti, jer turneje nisu bile ovoliko velike. Sada je dosta teže. Malo po malo radimo na tome da novi album što pre ugleda svetlost dana“ dodao je on.

Osmi studijski album benda SABATON – „The Last Stand“ je objavljen u avgustu 2016. godine od strane kuće Nuclear Blast. Naslednika albuma „Heroes“ koji je izašao 2014. godine producirao je Peter Tägtgren (PAINLINDEMANNHYPOCRISY). Podsetimo se, SABATON su poslednji put u Srbiji svirali 6. marta 2016. godine u BelExpo Centru, kada su svirali turneju sa bendovima Twilight Force AcceptIzveštaj sa tog koncerta možete pročitati ovde.