VESTI

SABATON opevali slavni nemački brod u novoj pesmi

sabaton-live-belgrade-2016-featured-photo-marko-ristic
Written by Jovan Ristić

Švedski heavy metal sastav SABATON predstavio je novu pesmu koja nosi ime „Bismarck“, zajedno sa spotom koji je urađen u saradnji sa čuvenom kompanijom Wargaming koja stoji iza popularnih video igara poput World Of Tanks i World of Warships.

„Sudbina broda Bismarck je fascinantna priča koju smo dugo želeli da opevamo, ali nismo našli mesta za nju ni na jednom albumu. Zbog toga smo odlučili da je objavimo kao singl i kao poklon vama zato što ste bili sjajni fanovi u proteklih 20 godina,“ izjavio je sastav.

sabaton-live-belgrade-2016-photo-marko-ristic

Sabaton uživo u Beogradu 2017. godine, photo Marko Ristić

Pesma je napisana pre više od godinu dana i snimljena prošlog leta u studiju Black Lounge. Producent je Jonas Kjellgren koji potpisuje i predstojeći album „The Great War“.

Bismarck je nemački bojni brod, jedan od najvećih ikada sagrađenih u Evropi. Brod je potopljen u Maju 1941. nakon intenzivnog pomorskog lova u Atlantskom okeanu. Bismarck će se takođe naći u popularnoj video igri World Of Warships, te je ova pesma i svojevrsna promocija igre. Kao veliki zaljubljenici u istoriju, Sabaton su pokrenuli svoj YouTube kanal posvećen slavnim bitkama koje su opevali u pesmama. Jedna od njih je i bitka za Beograd u prvom svetskom ratu opevana u pesmi „Last Dying Breath“ koju smo imali prilike da premijerno čujemo tokom njihovog koncerta u Beogradu.