IZVEŠTAJI SA KONCERATA

The Rumjacks i Orthodox Celts u Pančevu – Petak u znaku deteline

Written by Jovan Ristić

Pančevačka Apolo Dvorana ovog petka imala je priliku da ugosti dva prvoklasna sastava koja neguju muziku inspirisanu bogatom irskom tradicijom – australijske goste THE RUMJACKS i dobro poznate srpske irce ORTHODOX CELTS. U organizaciji ekipe koja stoji iza imena Wrong Fest, koncert je zaljubljenicima u dobru muziku, ples i naravno alkohol u količinama pogodnim za početak vikenda, što se dalo videti po opustošenim frižiderima kako je veče odmicalo.

orthodox-celts-pancevo-1-2019

Orthodox Celts u Pančevu | Foto: Jovan Ristić

Ukoliko ste već posetili neki od mnogobrojnih koncerata sastava Orthodox Celts (realno, šanse da niste su jako male) apsolutno možete da zamislite kako je njihov nastup u Pančevu, prvi nakon dužeg vremena, prošao. Pregršt prosipanog piva, ruke u vazduhu i jednoglasnog pevanja uz hitove poput „Green Roses“, „Far Away“ i „Star Of The County Down“ dovoljno je da bar na kratko zaboravite sve svoje probleme i prepustite se jednom od najusviranijih i najkvalitetnijih sastava koje je ovo tlo izrodilo.

orthodox-celts-pancevo-2-2019

Orthodox Celts u Pančevu | Foto: Jovan Ristić

„Ko je ovde prvi put“ upitao je Aca Seltik. „Spremite se da izgubite nevinost,“ kratko je upozorio pre nego što je bend zasvirao legendarnu „The Celts Strike Again“ i izazvao apsolutnu pomamu u publici i šutku koja nije jenjavala tokom čitavih tri minuta. Da je publika uživala u nastupu svedočio je i pravi, neiscenirani bis koji je ista znala da ceni i iskoristila da još par minuta zajedno sa Keltima gromoglasno peva i probudi komšiluk oko Apola u Pančevu.

rumjacks-pancevo-1-2019

The Rumjacks u Pančevu | Foto: Jovan Ristić

Pored ovakve domaće podrške, bilo koji gostujući bend bi imao pravo da se malo uplaši i dobije tremu – ipak ljubav koju domaća publika gaji prema Keltima je nešto što se ne može najveštije opisati rečima. Srećom The Rumjacks su bili i više nego spremni da dobro zagrejanu publiku ne puste da se ohladi. Sastav nipošto nije nepoznat domaćoj publici, kako su samo godinu ranije nastupili u beogradskom Božidarcu.

rumjacks-pancevo-2-2019

The Rumjacks u Pančevu | Foto: Jovan Ristić

No, ovo je jedan od onih sastava kojih se jednostavno ne možete zasititi čak i ako kao ja znate svega par hitova. Ta činjenica mene, a ni ostatak prisutnih, nije ni na trenutak sprečila da sa bendom podeli sirovu energiju, šutka se i pleše po klizavom podu. Njihova vesela scenska pojava pomogla im je da dobiju pažnju čak i onih koji su se držali po strani i blizu šanka, pa tako aplauzi između pesama nijednom nisu izostali.

Razmenjujući utiske sa poznanicima i potpunim strancima uz poslednju cigaru i preostale gutljaje piva, shvatio sam da niko kući nije otišao razočaran. A i kako bi? Bolji početak vikenda od ovoga teško da mogu da zamislim. Nadajmo se da će ih biti više u znaku deteline.

orthodox-celts-pancevo-3-2019

Orthodox Celts u Pančevu | Foto: Jovan Ristić