VESTI

Roy Khan: „Napuštanje benda KAMELOT je moja najbolja odluka“

kamelot-roy-khan-live
Written by Jovan Ristić

Bivši frontmen kultnog progressive/power metal sastava KAMELOT, Roy Khan, dao je prvi intervju nakon više od sedam godina za italijanski magazin SpazioRock. U intervjuu, pevač je upitan šta je bilo najteži deo napuštanja svog bivšeg sastava, na šta je odgovorio: „Bolje pitanje je šta nije bilo teško. Ostaviti ostatak benda iza sebe na vrhuncu karijere je bilo užasno. Oprostiti se od silne pažnje i novca je bilo užasno. Razočarati saradnike i fanove širom sveta je bilo užasno. Pisma mržnje od ljudi koji nisu razumeli o čemu se radi je bilo užasno. To što nisam mogao da radim ono što volim je bilo užasno. Lista je prilično duga… a opet to je najbolja odluka koju sam ikada doneo.“

Khan se na radost mnogih nedavno vratio na scenu, te najavio ponovno okupljanje sa progressive sastavom CONCEPTION, bendom čiji je bio član pre dolaska u bend Kamelot. Bend planira da objavi EP izdanje uz pomoć kampanje na sajtu PledgeMusic.

U bendu Kamelot je nakon Khan-ovog odlaska njegovo mesto zauzeo pevač Tommy Karevik, sa kim smo imali prilike da popričamo. Bend je sa njim objavio tri albuma, od kojih je poslednji „The Shadow Theory“ objavljen u aprilu za Napalm Records.

Dodaj komentar