KONCERTI VESTI

Róisín Murphy drugo veliko ime ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa

roisin-murphy-exit-2017-jovan-ristic
Written by Jovan Ristić

Nakon objave da će kultni britanski sastav The Stranglers nastupiti na ovogodišnjem izdanju Belgrade Beer Festa, iz organizacije ovog prestižnog festivala najavljuju još jedno veliko ime koje će beogradsku publiku zabaviti na Ušću od 15. do 19. avgusta. U pitanju je irska pevačica Róisín Murphy koja se proslavila po radu sa sastavom Moloko i od tada izgradila bogatu solo karijeru. Nakon fantastičnog nastupa na prošlogodišnjem izdanju festivala Exit, art-pop kraljica se vraća u Srbiju 15. avgusta, odnosno prve večeri festivala. Pored nje, iste večeri će nastupiti i sastavi Riblja Čorba, Aerodrom i Partibrejkers.

Nakon više od dvadeset godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i nezaboravnih spotova, Róisín je zasluženo postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku ali i jednostavne, emotivne pesme. Njeni koncerti su nepredvidljivi i predstavljaju dinamičan spoj originalne estetike i savršene produkcije, te je Róisín po mnogima i jedna od najvećih pevačkih, koncertnih atrakcija, čiji nastup na Belgrade Beer Festu ne smete da propustite.

roisin-murphy-exit-2017-jovan-ristic-2

Róisín Murphy @ Exit Festival 2017 | Foto: Jovan Ristić

Njen glas je dominirao radijskim plejlistama tog perioda zahvaljujući hitovima „Sing it Back“, „The Time is Now“, „Forever More“. Nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brydonom, počinje solo karijeru albumom „Ruby Blue“. Na top liste se vraća zahvaljujući odličnom drugom albumu „Overpowered“ iz 2007. godine. Pored naslovnog singla sa ovog izdanja izdvojile su se i numere „Let Me Know“ i „You Know Me Better“. Nakon delimično radne pauze zbog rođenja dvoje dece, Róisín od 2014. ponovo počinje da osvaja bine i plesne podijume širom sveta. Albumi „Hairless Toys“ iz 2015. i „Take Her Up to Monto“ koji je objavljen u leto 2016. godine predstavili su nam Róisín novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.