VESTI

RIVERSIDE najavili „Waste7and“ za septembar

Written by Marko Ristić

Poljski progressive rock sastav RIVERSIDE je potpisao novi ugovor sa dugogodišnjim partnerima InsideOut Music. Bendov sedmi studijski album „Waste7and“ će biti objavljen krajem septembra, a dok će evropska turneja krenuti u oktobru 2018. godine.

RIVERSIDE su naveli u saopštenju: „Evo nas nazad u igri! Presrećni smo što možemo da vas obavestimo da će se naš sedmi album zvati „Waste7and“ i biće objavljen do kraja septembra ove godine. Ovo je prvi album koji će bend objaviti kao trio. Naša muzika je postala ozbiljnija i zrelija, pa možete očekivati muževan i emocionalan album. Kombinovali smo emicije sa prva dva i produkcijsku zrelost poslednja dva albuma. Ako sve bude išlo po planu, pošto još uvek snimamo, novi album će vas potpuno uništiti. Vidimo se i na turneji!“

RIVERSIDE su najavili da će gitarista Maciej Meller upotpuniti postavu benda kada se radi od živim svirkama koje će uslediti posle duže pauze nakon što je njihov gitarista i jedan od osnivača benda Piotr Grudziński tragično preminuo 21. februara 2016. godine.