VESTI

Bogat plan proslave Dana gramofonskih ploča u Muzičkoj kući Metropolis

vinili-muzicka-kuca-metropolis-record-store-day-beograd-2018
Written by Jovan Ristić

Proslava Dana gramofonskih ploča i prodavnica vinila ili Record Store Day se bliži, a ovaj dan će obeležiti i Muzička kuća Metropolis koja najavila slavlje od čak tri dana, od 20. do 22. aprila, kako dolikuje pravim domaćinima. Tokom dužine trajanja Metropolisovog Record Store Day Maratona ljubitelji ploča će moći da kupe svoja omiljena izdanja uz čak 50% popusta. Pored toga, uz kupovinu gramofona posetioci će moći da kupe bilo koji vinil u izdanju Metropolis Records za samo 1 dinar! Kao šlag na tortu, ova prestižna muzička kuća organizovala je i nagradnu igru gde je glavna nagrada Lenco gramofon TT-10. Pravila nagradne igre možete pogledati i na njihovoj Facebook strani.

Kako muzičke kuće tradicionalno za ovaj praznik objavljuju ekskluzivna Record Store Day izdanja i Metropolis Music će povodom praznika popularnog nosača zvuka predstaviti i ploču „Re-Contra“ popularnog šabačkog punk sastava Goblini u ograničenom tiražu od 50 primeraka, kao i 5 primeraka albuma „The Best of Love Hunters“ potpisan od strane benda. Sva izdanja na pločama će tokom trajanja maratona biti na popustu od 10%, dok će izdanja Metropolis Music biti na popustu od čak 20%. Pored toga, pojedina specijalna izdanja će biti na popustu od neverovatnih 50%. 

mile-kekin-hladno-pivo-metropolis-music

Mile Kekin iz sastava Hladno Pivo razgleda ploče u Muzičkoj kući Metropolis | Foto: Jovan Ristić

Na sam dan proslave Record Store Day Muzička kuća Metropolis pripremila je bogat muzički program, gde će od podneva za posetioce i ljubitelje fizičkih nosača zvuka ploče vrteti popularni muzičar, novinar i strastveni kolekcionar ploča Vlada Džet, dok će od 21h nastupati poznati blues sastav Raw Hide.

Dan gramofonskih ploča i prodavnica vinila ili Record Store Day nastao je 2007. godine, kada se grupa nezavisnih prodavnica vinila okupila kako bi proslavila jedinstvenu kulturu i strast prema sve popularnijem nosaču zvuka. U proslavi učestvuje preko 1400 nezavisnih prodavnica širom sveta. Prva proslava ovog praznika održala se 19. aprila 2008. godine, a danas se ovaj praznik obeležava na svim kontinentima osim Antartika (pingvini su više ljubitelji diskova).