IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Real Life Version i Start At Zero u CK13 – Skate punk na delu

real-life-version-live-in-novi-sad-2014-photo-natasa-salai
Written by Hardwired Crew

Katastrofa u najavi. Jedva nekoliko okupljenih dočekalo je dva slovenačka benda ovog petka u Novom Sadu, a ukupan broj ljudi, uključujući oba benda, tonca, šankera i čoveka na ulazu jedva da je prešao dvadeset. Ponavljam, katastrofa u najavi, ali – Slovenci se nisu složili sa tim.

Prvi na binu izašli su START AT ZERO, četvorka sa prosekom godina uporedljivim sa brojem prisutnih. U svojih tridesetak minuta protrčali su kroz svoj debi album “Facing Insanity” svirajući ga gotovo u celosti. Otvaranje sa “Wreck”, pa nizanje pesama kao što su “Frankenstein”, “Riding Day”, ili “Your Best” pokazalo nam je da je reč o bendu koji još uvek ne zna tačno šta želi, i da im predstoji još traženja. Takođe, vidljivo je bilo i da se bend sjajno zabavlja na bini, te da im manjak publike ni najmanje ne smeta.

real-life-version-live-in-novi-sad-2014-photo-natasa-salai

start-at-zero-live-in-novi-sad-2014-photo-natasa-salai

Start At Zero uživo u Novom Sadu 2014. godine, photo Nataša Salai

Među svojim pesmama bend je odsvirao i jednu obradu, uz opasku da ćemo znati zašto je sviraju, ako je prepoznamo. Reč je o “Dumb Reminders” kultnih No Use For A Name, kao omaž preminulom Tony Sly-u. Nakon nje dobili smo još “Warrior”“False Society” i “Mandy”, da bi za sam kraj ostavili, po njihovim rečima dve najbolje – “Find Your Way” i “Duffy”. Potvrđujem njihove reči, a ko voli kalifornijski punk rock iz klinačke perspektive – preporučujem da overi ovaj bend.

Nakon njih na binu izlaze njihove nešto starije kolege – REAL LIFE VERSION. Od momenta kada sam video da pevač nosi Hot Water Music majicu, znao sam da je reč o ozbiljnom bendu, i nisam pogrešio. Iako sam donekle bio upoznat sa poslednjim albumom ovog benda, uživo je reč o mnogo ozbiljnijoj stvari. Bend je zvučao moćno, čvrsto, uvežbano. Od početne “Straight Jacket”, preko aktuelnog singla “Sincerely Yours”, pa do “Welcome Insanity” koju su izveli na bisu (da, pozvani su i na bis) bend je isporučio žestoku svirku, i svoj novi album “The Sound of Progress” u celosti.

real-life-version-live-in-novi-sad-2014-photo-natasa-salai

Real Life Version uživo u Novom Sadu 2014. godine, photo Nataša Salai

Ono što je posebno doprinelo ovom koncertu bila je fenomenalna atmosfera u publici. Među pomenutim ljudima koji su bili na koncertu bilo je ljudi koji su došli čak iz Maribora zbog ovog koncerta. Dodajte tome veću dozu rakije, i možete naslutiti šta se događalo. Konstantno stage diving i crowd surfing trajali su tokom celog koncerta. Zamislite kombinaciju šutke, crowd surfinga, i vožnje longborda dok bend svira?! Možda bi najbolje bilo sumirati sve u rečenicu koju je izvogorio Jani, pevač benda – “Ljudi, pa šta je ovo?”

Sjajna muzika, dva odlična benda, i atmosfera prepuna pozitivne energije pretvorile su ovaj koncert u jedan od onih koje ću dugo pamtiti, iako ništa nije ukazivalo na to. Taj osećaj ne može da se presene rečima. Oba benda potvrđena su za nastup na festivalu Punk Rock Holiday u Tolminu, radujem se što ću imati priliku da ih opet vidim.

Pripremio Miljan Milekić

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.