VESTI

RAKETE se predstavljaju uz dva nova singla

Written by Marko Ristić

Novi bend na domaćoj sceni su RAKETE, nova/stara ekipa koja objavljuje singl sa duplom A stranom „Boje se ne boje / Tamnom Stranom“. Raketno trio predstavlja u stvari prvu postavu grupe Baobab koja se nakon 25 godina ponovo okupila, i stvorila nešto novo.

Današnje Rakete nekad su bile Baobab koji je pržio garažni rok, i pre četvrt veka cementirao zvuk koji će se dalje razvijati. Današnji Baobab je vremenom dobio nov oblik i boje, a ovogodišnji album „Naše Vreme“, objavljen za Pop Depresiju izuzetno dobro prihvaćen od publike i kritike. Bend je na ovom izdanju pronašao sopstveni izraz oslanjajući se na američki rok u rasponu od Neil Young-a do benda Wilco, uz dominantnu gitaru i tekstove koji seciraju društvenu svakodnevnicu i emotivnu intimu.

U susret proslave 25. godišnjice, zasvirali su zajednički član Mišo Petrović (vokal, gitara), basista Vladimir Korizma i bubnjar Ivan Ikonić. Slučajno okupljanje motivisala je proslava, kao i želja da se nastupi uživo i odsviraju stare pesme iz 90tih. No, okupljanje je donelo novu inspiraciju, koja se pretočila u nov identitet, i Rakete su spremne za lansiranje!

Dupli A singl „Boje se ne boje / Tamnom Stranom“ možete pronaći na Bandcamp stranici i Youtube kanalu benda. Očekujte opojni rock’n’roll koji uvijek pronađe novu snagu da oplemeni i osnaži!

 

O autoru

Marko Ristić

Editor-in-Chief

Contact
marko@hardwiredmagazine.com