IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Queens Of The Stone Age u Zagrebu – Veliki povratak

queens-of-the-stone-age-live-zagreb-2014-photo-dora-saric
Written by Hardwired Crew

Dugo je Zagreb čekao na povratak američkih stonera, što se vidjelo po velikom iščekivanju već nakon prvih najava. Tenzija je rasla iz dana u dan, očekivanja su bila toliko visoka da se već počela  javljati i sumnja da li će biti opravdana. A Homme i ekipa su se potrudili da budu.

puncke-live-zagreb-2014-photo-dora-saric

Punčke uživo u Zagrebu 2014. godine, photo Dora Šarić

U trenutku dolaska na Velesajam, svoj nastup su završili Erotic Biljan and his Heretics a za izlazak na stejdž se se pripremale vinkovačke PUNČKE. Publika je počela pristizati u većem broju, a cure su opravdale kompletan hajp koji se oko njih diže i pokazale zašto su QOTSA odabrali baš njih za predgrupu kako ovdje, tako i u Ljubljani. Enegrična, čvrsta svirka ove trojke bila je odličan uvod u ono što slijedi i pokazala da na ovaj bend treba obratiti pozornost.

Negdje oko 21.30 konačno se dogodilo ono što su svi čekali. Mrak, zeleni laseri, tisuće ljudi u publici, i dvostruko toliko ruku u zraku. QUEENS OF THE STONE AGE se prikazuju na bini i šou može početi. Koncert su započeli sa “… Millionaire”, da bi odmah za njom krenula “No One Knows”, uz zborno pjevanje. Dalje su se nizale pjesme uglavnom sa zadnjeg albuma “…Like Clockwork” poput “My God is the Sun”“Smooth Sailing”, “…Like Clockwork”, “I Sat by the Ocean”, “Kalopsia”…presječene starim favoritima poput “Burn the Witch”, “Sick, Sick, Sick”, “In My Head” i drugim.

queens-of-the-stone-age-live-zagreb-2014-photo-dora-saric

Queens Of The Stone Age uživo u Zagrebu 2014. godine, photo Dora Šarić

Ono što je bilo osjetno je tihi vokal na žešćim pjesmama, dok je na onim sporijim više dolazio do izražaja. To publici nije previše smetalo, pa su pjevali, pljeskali i reagirali na svaku riječ koju bi Homme uputio sa bine. Glavni dio koncerta završen je sa “Better Living Through Chemistry” i “Go With the Flow” koje su izazvale oduševljenje u publici. Kraća stanka, i bend se vraća na bis sa “The Vampyre of Time and Memory”“Feel Good Hit of the Summer” i “A Song for the Dead” koje dodatno pale već zapaljenu publiku.

Koncert je imao velika očekivanja, a QOTSA su ih u velikoj mjeri i ispunili. Možda nije bio r’n’r spektakl godine kako je najavljivan, ali je definitivno koncert za pamćenje. Koncert koji je vrijedilo čekati.

Pripremila Dora Šarić

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.