VESTI

Film o bendu QUEEN osvojio četiri Oskara, uključujući nagradu za najboljeg glumca

queen-bohemian-rhapsody-oscar-2019
Written by Jovan Ristić

Film „Bohemian Rhapsody“ koji prati priču sastava QUEEN i čija je centralna zvezda Freddie Mercury osvojio je četiri Oskara od ukupno pet za koje je nominovan. Kompletan spisak dobitnika možete pogledati ovde.

Film o bendu Queen je nominovan u pet kategorija među kojima su nagrade za najbolju montažu zvuka, zvuk, montažu i najbolji film. Pored toga, glavni glumac Rami Malek osvojio je Oskara za najbolju mušku ulogu za tumačenje Mercury-a. Film je osvojio sve nagrade za koje je nominovan, osim nagrade za najbolji film koji je odnelo ostvarenje „Zelena knjiga“ („Green Book“).

queen-bohemian-rhapsody-rami-malek-freddie-mercury-2018

Pored toga, sastav Queen otvorio je ovogodišnju dodelu Oskara pesmama „We Will Rock You“ i „We Are The Champions“ a pridružio im se učesnik takmičenja Američki Idol, Adam Lambert, sa kojim bend već godinama nastupa uživo.

Pored toga, glumci Mike Meyers i Dana Carvey iz popularne rock komedije „Wayne’s World“ pojavili su se kako bi uručili nagradu filmu. Onima koji su gledali film poznata je scena u kojoj Wayne i Garth (koje tumače Meyers i Carvery) u kolima pevaju popularni hit „Bohemian Rhapsody“, proglašen za najslušaniju pesmu 20. veka.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XwbCfVEB5EM

Dodaj komentar

Share via